Για 3η συνεχή χρονιά βραβεύτηκε το Alexandros Olive Grove

Για 3η συνεχή χρονιά βραβεύτηκε το Alexandros Olive Grove

Για 3η συνεχή χρονιά βραβεύτηκε το Alexandros Olive Grove

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Το 3ο του ασημένιο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Athena ΙΟΟC κέρδισε το Alexandros Olive Grove της Οικογένειας Πασσάλη.

Στον Athena φέτος συμμετείχαν 359 ελαιόλαδα από 13 χώρες, τα οποία αξιολόγησαν 20 κριτές από 11 χώρες. Ο διαγωνισμός εμφάνισε μία αύξηση δειγμάτων της τάξης του 20% με τα δείγματα από το εξωτερικό να αυξάνονται κατά 25%.

Ο Athena εδραιώνεται στο παγκόσμιο ελαϊκό γίγνεσθαι ως ένας από τους πλέον δυναμικά ανερχόμενους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου και εκπληρώνει το τρίπτυχο των βασικών στόχων του, δηλαδή συμβολή στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής, αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, προβολή και αύξηση πωλήσεων των ελληνικών ελαιολάδων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, εντύπωση προκάλεσε η παρουσία ελαιοπαραγωγών από το εξωτερικό, π.χ. Σικελία, Τοσκάνη, Τουρκία, Ανδαλουσία, οι οποίοι αναφέρθηκαν δημόσια με τα καλύτερα λόγια στη θέση της Ελλάδας στη διεθνή ελαϊκή σκηνή και για τη χαρά που τους έδωσε η βράβευσή τους στη χώρα που ανέδειξε την ελιά.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές