Διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών στην Εθνική Τράπεζα

Διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών στην Εθνική Τράπεζα

Διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών στην Εθνική Τράπεζα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών των τμημάτων Α1 και Α2 Λυκείου, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Ρόδου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 08-05-2018, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η οικονομία κι εγώ» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν. /JA GREECE).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Υποδιευθυντή του καταστήματος της Τράπεζας κο Σαββή Εμμανουήλ και την καθηγήτρια οικονομολόγο κα Καλαντζή Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της τράπεζας, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της, πραγματοποίησαν συναλλαγές και είχαν την ευκαιρία να λύσουν διάφορες απορίες τους σχετικά με τα δάνεια, τις καταθέσεις και τις αναλήψεις χρημάτων, καθώς και για τα πλαστά χαρτονομίσματα και κέρματα.

Μετά τη λήξη της ξενάγησης και των βιωματικών δραστηριοτήτων οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους φιλοξενήθηκαν στο γραφείο του Διευθυντή της Τράπεζας κου Ηλία Ηλιάδη, συνομίλησαν μαζί του και τους δόθηκαν δώρα.

Οι μαθητές ευχαριστούν πολύ το Διευθυντή του καταστήματος κο Ηλία Ηλιάδη, τον Υποδιευθυντή του καταστήματος κο Σαββή Εμμανουήλ και τον κεντρικό ταμία κο Γεώργιο Νικολουδάκη για την πολύ καλή συνεργασία και θερμή φιλοξενία τους, όπως και για τα πολύ ωραία δώρα που τους δόθηκαν.

Τι είναι το ΣΕΝ-JA GREECE
To ΣΕΝ αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε από το ΣΕΒ σε συνεργασία με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό Junior Achievement. Συμμετέχουν 50 εταιρείες στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων και τράπεζες. Κύριος στόχος του είναι η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, με θέμα βασικές έννοιες της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει εξαρχής τις δραστηριότητες του ΣΕΝ με χορηγίες, ενώ τα τελευταία πέντε έτη ενδυνάμωσε τη συμβολή της με ενεργή εθελοντική συμμετοχή στα προγράμματα «Η Οικονομία και Εγώ» (εντάσσοντας επιπλέον το θέμα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης), «Στη σκιά ενός στελέχους», «Εικονική Επιχείρηση», «Τράπεζες σε δράση».

Τα προγράμματα αποτελούν σημαντική ευκαιρία για την Εθνική Τράπεζα να συνεχίσει την κοινωνική προσφορά της και να μεταφέρει επίκαιρα μηνύματα οικονομικής διαχείρισης και συναλλακτικής συμπεριφοράς, προβάλλοντας έμμεσα την ταυτότητά της στους νέους και τους γονείς τους.

Η συμβολή της Εθνικής συνίσταται στην εθελοντική διδασκαλία/ενημέρωση από στελέχη της, στο πλαίσιο του μαθήματος Επαγγελματικού Προσανα­τολισμού, καθώς τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern