Ξεναγήθηκε στη “Ροδιακή” η Β’ τάξη του 1ου Λυκείου Ρόδου

Ξεναγήθηκε στη “Ροδιακή” η Β’ τάξη του 1ου Λυκείου Ρόδου

Ξεναγήθηκε στη “Ροδιακή” η Β’ τάξη του 1ου Λυκείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 723 ΦΟΡΕΣ

Την Β' τάξη του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου υποδέχθηκαν στα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας "Η Ροδιακή", οι δημοσιογράφοι της, προκειμένου να μάθουν πώς λειτουργούν τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και να γνωρίσουν τον πλούτο της ιστορικής εφημερίδας που φέτος θα γιορτάσει τα 103 χρόνια απο την ίδρυσή της!

Τους περίπου 40 μαθητές και τους 5 εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, υποδέχθηκαν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας κ. Μιχάλης Μαστής και η αστυνομική - δικαστική συντάκτρια κ. Ελευθερία Πελλού, ενημερώνοντάς τους για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, τον τρόπο σύνταξης και έκδοσης μιας εφημερίδας αλλά και τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της.

Ο κ. Μαστής αφού ενημέρωσε τους μαθητές για τη μακρά ιστορία της εφημερίδας, τον τρόπο που εκδιδόταν τα πρώτα χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τόνισε και το πόσο σημαντικό είναι μια εφημερίδα με τέτοια πορεία να παραμένει πρώτη στις καρδιές των αναγνωστών, όχι μόνο στην έντυπη μορφή της αλλά και στο διαδίκτυο!

Έπειτα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι σε μια καθημερινή τοπική εφημερίδα, καθώς και για τη θεματολογία την οποία αυτή καλύπτει.

Μάλιστα, αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές στον κ. Μαστή, ο οποίος απάντησε στην καθεμία ξεχωριστά. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι ένας δημοσιογράφος να έχει πάντοτε "ανοιχτό" το μυαλό του, να ακούει, να μαθαίνει, να ψάχνει τι υπάρχει πίσω απο τη βιτρίνα.

Όπως συνηθίζει ο ίδιος όταν μιλάει με μαθητές, τόνισε το πόσο σπουδαίο είναι και οι ίδιοι να έχουν κριτική σκέψη, να "φιλτράρουν" τα όσα διαβάζουν και ακούν και να μην ξεχνούν να κλείνουν την τηλεόραση ή να πετάνε την εφημερίδα όταν τους προσφέρει... "σκουπίδια".


Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, ένα θέμα που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά στους δρόμους του νησιού μας, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό για τους έφηβους μαθητές να αποκτήσουν οδηγική παιδεία φορώντας κράνη και ζώνες όταν οδηγούν.

Με τη σειρά της η κ. Πελλού, αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που την έχει στιγματίσει σαν δημοσιογράφο και αφορά μια νεαρή κοπέλα που λίγες μέρες αφότου έγινε 18 ετών βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει τη μητέρα και τον πατριό της για βιασμό. Η κ. Πελλού που ήταν παρούσα κατά την απολογία της νεαρής κοπέλας στο δικαστήριο, τόνισε το πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα ενός δημοσιογράφου που παρακολουθεί καθημερινά δίκες, τροχαία ατυχήματα, ανθρώπινες ιστορίες με πόνο κ.λπ.

Έχοντας καλύψει πλήρως τις ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας τους μοίρασαν εφημερίδες, δίνοντάς τους επόμενο ραντεβού στις εγκαταστάσεις των πιεστηρίων της "Ροδιακής".

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν την εφημερίδα με αλφαβητική σειρά είναι:
ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΘΗ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΣΑΙ ΕΡΤΙΝ
ΠΑΥΛΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΠΕΛΙΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΠΕΤΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ
ΠΙΕΤΡΙ ΑΝΤΟΝ
ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΝΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΟΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΟΥΛΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΠΡΕΣΒΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΡΑΙΤ ΠΑΥΛΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΒΕΛΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΑΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΑΚΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ
ΣΑΡΡΗΜΑΥΡΟΓΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΣΙΑΛΟΥΠ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ- ΜΑΡΙΟΣ
ΣΙΑΤΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΜΙΧΑΗΛ
ΣΚΟΡΔΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡΓΙΤΖΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΠΑΝΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΥΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

ΣΤΕΦΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΕΛΩΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΤΕΜΕΡΖΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΤΕΡΖΙΟΥ ΑΛΜΠΑΝ
ΤΕΡΖΙΟΥ ΦΑΜΠΙΟΛΑ
ΤΖΟΥΡΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΤΟΝ ΤΟΜΜΥ

και οι συνοδοί καθηγητές:
ΜΠΛΑΔΕΝΗ ΡΩΞΑΝΗ
ΜΑΝΩΛΙΑΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ
ΒΕΛΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

Διαβάστε ακόμη

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου