Έκλεψε τις εντυπώσεις η δημιουργία  των μαθητών των «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Από έξυπνες εφαρμογές για κινητά και οικολογικές συσκευές, μέχρι πρωτότυπα είδη δώρων και διατροφικές εκπλήξεις δημιούργησαν και παρουσίασαν, μαθητές από 40 λύκεια και γυμνάσια της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση».

Στις εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν συνολικά 100 καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών. 

Στο διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Απριλίου 2018, η δημιουργία των μαθητών του Επιχειρηματικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κατέλαβε τη 2η θέση για το καλύτερο προϊόν και την καλύτερη παρουσίαση. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία.

Το προϊόν που δημιούργησαν  οι μαθητές του Επιχειρηματικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ονομάζεται «B-AID» και είναι ένα σακίδιο πλάτης, αδιάβροχο, αντικλεπτικό και με ειδικές θήκες για είδη πρώτης ανάγκης, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν μεταφραστή, ο οποίος μπορεί να μεταφράζει σε 4 (μελλοντικά και σε περισσότερες) γλώσσες συγκεκριμένες φράσεις που θα έχουν προεγκατασταθεί σε αυτόν, ώστε να λειτουργεί offline.

Η μετάφραση γίνεται ηχητικά, μέσω μικροφώνου και ηχείου που έχει το σακίδιο, αλλά και οπτικά σε οθόνη που επίσης θα έχει, από τη γλώσσα του χρήστη στη γλώσσα του ερωτώμενου και αντίθετα. Στο σακίδιο επίσης υπάρχει συσκευή GPS, η οποία με μια απλή κάρτα sim, σε περίπτωση κινδύνου και με το πάτημα ενός κουμπιού ειδοποιεί προεπιλεγμένες επαφές (συγγενικά ή άλλα πρόσωπα) για τις συντεταγμένες της τοποθεσίας του χρήστη. Όλες οι συσκευές φορτίζονται αυτόνομα και υπάρχει στο σακίδιο και φωτοβολταϊκό.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Επιχειρηματικού Ομίλου είναι ο Νίκος Μαστρογιαννόπουλος και οι μαθητές που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Γιάκλος    Γεώργιος
Ελευθεριάδη    Παρασκευή- Δανάη
Ελευθεριάδη    Σταματούλα-Μαρία
Ζωάννου    Βασιλική
Ιωαννίδη    Αθηνά
Καλαφάτη    Μαρία- Κόμισσα
Καλογιάννης    Πέτρος
Κοντός     Γεώργιος-Τσαμπίκος
Κωστάκης    Εμμανουήλ
Μάλλιου    Σοφία-Νεφέλη 
Νικολιδάκης    Γεώργιος
Οικονόμου    Αναστάσιος-Ραφαήλ
Παναγιωτά    Τσαμπίκα-Κυρούλα
Πάνιτς        Αλέξιος
Παντελίδης    Γεώργιος
Παπαγρηγορίου    Ηλίας-Μιχαήλ
Παπαγρηγορίου    Ηλίας-Σάββας
Παππάς    Δημήτριος-Ελευθέριος
Πηδιάκη    Αναστασία
Πιστόλας    Μιχαήλ
Πουλάκης-Στεφανίδης Γεράσιμος
Ρεΐσης        Ιωάννης
Ταχλιαμπούρη    Ιζαμπέλλα-Αθηνά
Τσέρου    Ζηνοβία
Τσιγάρος    Ιωάννης
Χατζημιχάλης    Τσαμπίκος-Αντώνιος

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους μαθητές για το προϊόν που δημιούργησαν και για τη σημαντική διάκριση που έλαβαν και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.