Η γαστρονομία του Αιγαίου στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro

Η γαστρονομία του Αιγαίου  στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro

Η γαστρονομία του Αιγαίου στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 980 ΦΟΡΕΣ

Ένα ιδιαίτερα κολακευτικό άρθρο για τη γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου αλλά και τον τίτλο του ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 δημοσίευσε πρόσφατα η ιστοσελίδα "The Business Report", της γαλλικής Le Figaro.

Το αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε πριν απο λίγες μέρες, ξεκινάει με τη γνωστή φράση του Οδυσσέα Ελύτη "Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει, με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις", σημειώνοντας πως δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το εν λόγω γνωμικό, ιδίως αν έχεις ταξιδέψει στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου οι άνθρωποι, τα αγροκτήματα και η θάλασσα της Ελλάδας συμπλέκονται σε μια ανόθευτη παράδοση, από τότε που ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, αποκαλούσε το νησί της Κω το 400 π.Χ. σπίτι του.

Μάλιστα, το άρθρο αναφέρεται και στο γεγονός οτι το Νότιο Αιγαίο κατέκτησε τον τίτλο της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2019, ενώ αναφέρεται και στα κατά τόπους γαστρονομικά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στα νησιά μας.

Κάνει λόγο για ένα σύμπλεγμα 50 νησιών που ευθύνεται για το 40% του τουρισμού της χώρας μας, ενώ μάλιστα "φιλοξενεί" και δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Παράλληλα, αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο που έχουν οι παραγωγοί των νησιών μας και που ασχολούνται με την αμπελουργία, το ελαιόλαδο και το μέλι. Τα λόπια της Κατταβιάς, το Κώτικο ντοματάκι, οι μακαρούνες, το γιαπράκι φαίνεται πως έχει ξεχωρίσει το Business Report, στα οποία κάνει μεταξύ άλλων αναφορά. Ταυτόχρονα, κάνοντας λόγο για τη γαστρονομική παράδοση των νησιών, το άρθρο αναφέρεται στην επιρροή που μπορεί αυτή να έχει στην Ευρώπη και τις υπόλοιπες Ηπείρους.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές