Εκδήλωση τοπικής γαστρονομίας από το Rodos Palace

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την προώθηση του νησιού μας υλοποιείται αυτή την περίοδο από τους κ.κ. Αντώνη και Μαίρη Καμπουράκη, μέσω του ξενοδοχείου Rodos Palace, προκειμένου να αναδειχθεί η υψηλή γαστρονομία της Ρόδου. 

Με σύνθημα "living like a local, eat like a local" (ζω σαν ντόπιος, τρώω σαν ντόπιος), αρχής γενομένης από φέτος το καλοκαίρι,  το Rodos Palace πραγματοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση προκειμένου οι τουρίστες του νησιού να δουν μια διαφορετική Ρόδο από αυτήν που επισκέπτεται κάποιος όταν έρχεται στο νησί μας.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με οικοδέσποινα τη δημοσιογράφο κ. Ελένη Ψυχούλη, γνωστή για την αγάπη της στο νησί μας, παρευρέθηκαν στην Ρόδο 30 δημοσιογράφοι γεύσης και κρασιού προκειμένου να ξεναγηθούν σε πιο... αδιάβατα μονοπάτια. 

Στη διάρκεια του διημέρου, οι δημοσιογράφοι γεύτηκαν τοπικά εδέσματα όπως γιαπράκια, ροζέτια, ρεβιθοκεφτέδες και λακάνη σε διάφορα εστιατόρια του νησιού. 

Παράλληλα, επισκέφθηκαν τα οινοποιία Κουνάκη, Emery και Πιπέρη που βρίσκονται στο νησί μας, αλλά και τον συνεταιρισμό "Απολλωνιάτισσες" όπου έμαθαν πώς δημιουργείται το ροδίτικο μελεκούνι. 
Κάποια μάλιστα απο τα εστιατόρια που επισκέφθηκαν οι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι γεύσης ήταν τα 12nissia του ξενοδοχείου Rodos Palace, η ταβέρνα Παράγκα στα Απόλλωνα, το εστιατόριο Μαυρίκος στην Λίνδο αλλά και το εστιατόριο Angela Castle στην Παλιά Πόλη.

Η κ. Ψυχούλη μιλώντας στη "Ροδιακή" ανέφερε μεταξύ άλλων "μοιράστηκα όσα αγαπώ στην Ρόδο και χάρηκα πολύ που βοήθησα προκειμένου να προωθηθεί η Ρόδος. Αυτή η καμπάνια "living like a local, eat like a local"  είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία και αυτό που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο είναι μόνο η αρχή για να γνωρίσουν οι επισκέπτες του νησιού τις κρυφές χάρες, τις κρυφές συνταγές, την παράδοση και τη γαστρονομία του νησιού". 

Η κ. Ψυχούλη ερωτηθείσα σχετικά με τις εντυπώσεις που άφησε στους δημοσιογράφους αυτή η διαφορετικής προσέγγισης επίσκεψη, ανέφερε "όλοι έφυγαν πολύ ενθουσιασμένοι, είδανε μια άλλη Ρόδο, αποφύγαμε τα προφανή και με αυτό τον τρόπο άλλαξε η εικόνα που είχαν για την Ρόδο, ότι δηλαδή δεν έχει υψηλή γαστρονομία.

Όλοι γνωρίζουν την Ρόδο για τις παραλίες της, εμείς τους δείξαμε και την ορεινή Ρόδο, τους πήγαμε στον Προφήτη Ηλία, στην Ελεούσα, στα Απόλλωνα. Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου και σκοπό έχει να προωθηθεί πάνω από όλα η Ρόδος ως προορισμός αλλά και να δουν οι επισκέπτες του νησιού μας την Ρόδο, μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου. 
 

Η κ. Μαίρη Καμπουράκη με την κ. Ελένη Ψυχούλη
Η κ. Μαίρη Καμπουράκη με την κ. Ελένη Ψυχούλη

 

Στο συνεταιρισμό “Απολλωνιάτισσες”  είδαν πώς φτιάχνεται το μελεκούνι
Στο συνεταιρισμό “Απολλωνιάτισσες” είδαν πώς φτιάχνεται το μελεκούνι

 

Παραδοσιακά εδέσματα από τα χέρια των... ειδικών!
Παραδοσιακά εδέσματα από τα χέρια των... ειδικών!

 

Στο εστιατόριο Angela Castle δείπνησαν το βράδυ του Σαββάτου
Στο εστιατόριο Angela Castle δείπνησαν το βράδυ του Σαββάτου   

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΚΟΣ