Συζητήθηκαν θέματα για τη λειτουργία των σχολείων της Ρόδου

Συζητήθηκαν θέματα για  τη λειτουργία των σχολείων της Ρόδου

Συζητήθηκαν θέματα για τη λειτουργία των σχολείων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Τους «αφανείς ήρωες» της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων μας, τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θέλησε να ευχαριστήσει ο Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου της Ρόδου, κ. Γιάννης Κούρτης και, έτσι, προχθές, τους κάλεσε σε μία συνάντηση κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ενώ τους χάρισε αναμνηστικά.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, προχθές, ο κ. Κούρτης κάλεσε σε συνάντηση, στο 13ο δημοτικό σχολείο στο Ροδίνι, όλους τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νησιού τους οποίους και ευχαρίστησε για το έργο που προσφέρουν.

Επίσης, τους χάρισε από ένα αναμνηστικό για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των παιδιών.

Στη συνέχεια, έκανε έναν απολογισμό του έργου που έχει γίνει από τη Σχολική Επιτροπή τον τελευταίο χρόνο, το οποίο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Συνολικά, όπως τους είπε, πραγματοποιήθηκαν πενήντα τρεις παρεμβάσεις συντήρησης και ανακατασκευής σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τον προγραμματισμό παρεμβάσεων που έχει γίνει για την τρέχουσα χρονιά και τους είπε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή.

Από πλευράς των γονέων και κηδεμόνων, έθεσαν και εκείνοι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν και τα περισσότερα έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των σχολικών κτιρίων.

Ο κ. Κούρτης αναφέρθηκε και στο μεγαλεπίβολο σχέδιο που έχει καταθέσει ο Δήμος της Ρόδου στα ΣΔΙΤ για την κατασκευή 11 νέων σχολικών συγκροτημάτων όπως επίσης και για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό με τον οποίο ενίσχυσαν τα σχολεία τον τελευταίο χρόνο, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, μηχανήματα βιντεοπροβολής κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern