Αθωώθηκε Σύρια για τη μεταφορά 64 μεταναστών

Αθωώθηκε Σύρια για τη μεταφορά 64 μεταναστών

Αθωώθηκε Σύρια για τη μεταφορά 64 μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Αθώα κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 41χρονη αλλοδαπή από τη Συρία η οποία κατηγορούνταν για τη μεταφορά με πολυτελή θαλαμηγό 64 παράτυπων μεταναστών, μεταξύ των οποίων και 12 παιδιά, στην Πάτμο τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που άσκησε η 41χρονη κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Τον Μάιο του 2015 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για κάθε μεταφερόμενο, δηλαδή κατά συγχώνευση 31 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης εκτιτέα τα 10 έτη, ενώ η ποινή της είχε μετατραπεί προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Σοφίας Προύσαλη έκρινε την 41χρονη αθώα λόγω αμφιβολιών.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και δύο συμπατριώτες της ηλικίας 42 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επίσης είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12 παρά δέκα το μεσημέρι από τους Λιμενικούς και στην κατοχή τους βρέθηκε το ποσό των 7.700 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών από το Γραφείο Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτμου για την ύπαρξη ύποπτης θαλαμηγού στην περιοχή. Έτσι μεσημβρινές ώρες πλωτό περιπολικό του Λιμενικού διενήργησε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πάτμου και εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, όπου και εντόπισε τη θαλαμηγό «FOOTLOOSE AND FANCY FREE» σημαίας Βρετανίας.

Στη θαλαμηγό επέβαιναν οι δύο άνδρες και η γυναίκα, οι οποίοι δήλωσαν στους λιμενικούς ότι είχαν μηχανικό πρόβλημα, ενώ όταν τους ζητήθηκε να επιδείξουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα διαπιστώθηκε ότι δεν τα είχαν.

Η θαλαμηγός συνοδεία του σκάφους του Λιμενικού κατέπλευσε στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου όπου μετά από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τα απέναντι τουρκικά παράλια και είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά 64 παράνομων μεταναστών, μεταξύ των οποίων και 12 ανήλικων παιδιών.

Μετά από συνεννόηση με την αστυνομία του νησιού οι παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Πάτμου.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν η θαλαμηγός, η βοηθητική μηχανοκίνητη φουσκωτή βάρκα καθώς και χρηματικό ποσό επτά χιλιάδων και επτακοσίων ευρώ (€ 7.700) που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο