Ενημερωτική εσπερίδα στη Ρόδο για τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διοργανώνει την Παρασκευή 22/06/2018, δωρεάν ενημερωτική εσπερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο SEMIRAMIS στην πόλη της Ρόδου, στις 21.00

Εισηγήτρια θα είναι η κα Ελένη Μαρτσούκου, μέλος της Αρχής, η οποία θα μας ενημερώσει λεπτομερώς για τον κανονισμό. Στο πρώτο μέρος θα ενημερώσει γενικά για τον κανονισμό και στο δεύτερο μέρος θα εστιάσει σε θέματα που αφορούν τον ξενοδοχειακό – τουριστικό κλάδο με ανοιχτό διάλογο. 

Βιογραφικό
Η Ελένη Μαρτσούκου είναι δικηγόρος Αθηνών, Νέας Υόρκης και Φρανκφούρτης/Μάιν. Είναι τακτικό μέλος, από τον Αύγουστο του 2016, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία είχε στο παρελθόν εργαστεί ως δικηγόρος-νομική ελέγκτρια.

Είναι μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη διατήρηση δεδομένων (data retention). Έχει εργαστεί ως fellow στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Yale και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Καΐρου, όπου δίδαξε Ευρωπαϊκό δίκαιο, δίκαιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων, δίκαιο δικαιωμάτων του ανθρώπου, διεθνές και ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο.

Ίδρυσε το 2010 και υπήρξε προϊσταμένη μέχρι το 2015 του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Για το έργο της και την αποφυγή προστίμων λόγω μη έγκαιρης και ορθής ενσωμάτωσης του ευρωπαϊκού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη βραβεύτηκε με έπαινο από τον πρωθυπουργό τον Ιούλιο του 2012.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και σχόλια σε περιοδικά και συλλογικούς  τόμους καθώς και ένα βιβλίο για την εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου προς το ευρωπαϊκό.  Η εσπερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. 

Είσοδος ελεύθερη
Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ όπως αποστείλετε e-mail στο manager@atrium.gr και στο τηλ.22410-44901 στην κα Ξάνθη.

Ο πρόεδρος: Γιώργος Ματσίγκος
Η Γραμματέας: Τίνα Ξάνθη