Χορήγηση υποτροφιών από το Δωδεκανησιακό Ίδρυμα Υποτροφιών

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών υπό τον πρόεδρο του ΔΣ Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, του Διευθύνοντος Συμβούλου Μιλτιάδη Λογοθέτη, και των μελών του ΔΣ προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου, του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Γιάννη Γλυνού, και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλη Περίδη.

Στη Συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι προς χορήγηση υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ενώ εγκρίθηκε και ο Οικονομικός Απολογισμός 2017.

Σύμφωνα με τον εγκριθέντα Οικονομικό Απολογισμό, το Δ.Ι.Υ. συγκέντρωσε έσοδα €16.804 το έτος 2017, από εισφορές ιδιωτών, επιχειρήσεων, και δωρεές, τα οποία και στο σύνολό τους διέθεσε σε νέες και ανανεούμενες υποτροφίες στηρίζοντας έμπρακτα νέους Δωδεκανήσιους με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις, με στόχο την ανάπτυξη των νησιών μας.

Στη συνάντηση, το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε το σχεδιασμό για τη χορήγηση υποτροφιών για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος.

Ήδη υπάρχει δέσμευση του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για χορηγία €10.000, της εταιρείας ΠΑΠΠΟΥ ΑΕ για €2.000, και της εταιρείας ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ για €2.000. Επιπλέον υπήρξε δέσμευση από τον κο. Περίδη να συζητηθεί στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου ως θέμα η χορηγία προς το ΔΙΥ.

Το ΔΣ αποφάσισε περαιτέρω να προχωρήσει σε δράσεις εξωστρέφειας στοχεύοντας στη διεύρυνση του κύκλου χορηγιών προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό έργο του Ιδρύματος, το οποίο δεδομένης της συνάφειας των μεταπτυχιακών με δωδεκανησιακά θέματα έχει προσθετική αξία για τον τόπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.