Πρόταση του Ν. Παππά για θέματα τεχνολογίας

Πρόταση του Ν. Παππά για θέματα τεχνολογίας

Πρόταση του Ν. Παππά για θέματα τεχνολογίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 153 ΦΟΡΕΣ

Την επέκταση της ατζέντας της 3ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με θέματα που αφορούν την συνεργασία στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, πρότεινε στις σημερινές εργασίες ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παππάς πρότεινε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης της Ρόδου, φόρουμ τεχνολογίας, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών ομάδων και επιχειρηματιών και με αντικειμενικό σκοπό τη συνεργασία και την ανάπτυξη σχετικών πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Διάσκεψη παρέχει μεγάλες δυνατότητες για ανταλλαγή σκέψεων αναφορικά με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και φιλοδοξούμε να διευρύνουμε το πεδίο συνεργασίας τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και ευρύτερα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης, πρότεινε να διεξάγεται στο νησί της Ρόδου κάθε χρόνο η συνάντηση των διαστημικών οργανισμών των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για να υπάρξει μία ευρύτερη συνεργασία και σε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Παππάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της βιομηχανίας οπτικοακουστικών εφαρμογών, που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη και να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των λαών της περιοχής με συμπαραγωγές που θα γίνουν.

Διαβάστε ακόμη

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»