Στη «Ροδιακή» οι μαθητές του summer school του «Ροδίων Παιδεία»

Στη «Ροδιακή» οι μαθητές του summer school του «Ροδίων Παιδεία»

Στη «Ροδιακή» οι μαθητές του summer school του «Ροδίων Παιδεία»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 697 ΦΟΡΕΣ

Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας

Τους μαθητές του summer school των Εκπαιδευτηρίων "Ροδίων Παιδεία" υποδέχθηκε χθες το προσωπικό της εφημερίδας "Ροδιακή" στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών που πραγματοποιούνται.

Οι περίπου 30 μαθητές του summer school βρέθηκαν στα γραφεία σύνταξης ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον αρχισυντάκτη της "Ροδιακής" κ. Μιχάλη Μαστή, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της εφημερίδας καθώς και τον τρόπο που δουλεύει το κάθε τμήμα προκειμένου αυτή να εκδοθεί.

Ακόμη, ενημερώθηκαν για την ιστορία της "Ροδιακής" καθώς και για το γεγονός οτι έχει κλείσει 100 χρόνια λειτουργίας, αλλά και για τα δύσκολα χρόνια, επί Ιταλοκρατίας που δεχόταν λογοκρισία και εκδιδόταν χωρίς βασικά άρθρα.
Έπειτα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι σε μια καθημερινή τοπική εφημερίδα, καθώς και για τη θεματολογία την οποία καλύπτει.

Μάλιστα, αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές στον κ. Μαστή, ο οποίος απάντησε στην καθεμιά ξεχωριστά. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι ένας δημοσιογράφος να έχει πάντοτε "ανοιχτό" το μυαλό του, να ακούει, να μαθαίνει, να ψάχνει τι υπάρχει πίσω απο τη βιτρίνα.

Λίγο αργότερα, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της εφημερίδας, όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο υπεύθυνος του πιεστηρίου κ. Σεραφείμ Φλώρος Ο κ. Φλώρος τους ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο τυπώνονται οι σελίδες, την ανάμειξη των χρωμάτων, τη μετατροπή του τεράστιου ρολού, που τοποθετείται στις μηχανές του πιεστηρίου, σε εφημερίδα στη μορφή που τη βρίσκουμε στα περίπτερα.

Ο κ. Φλώρος τους εξήγησε πως, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και στους δασκάλους που τους συνόδευαν.

Αμέσως μετά την ξενάγηση, οι μαθητές έφυγαν με μια "φρέσκια" εφημερίδα στο χέρι και φυσικά την "καθιερωμένη" φωτογραφία.

Διαβάστε ακόμη

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»