Δεν έδεσε  ...λόγω καιρού το κρουαζιερόπλοιο Riviera

Αρνήθηκε να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου χτες το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Riviera, που είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί το νησί μας, στο πλαίσιο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ», ο καπετάνιος του κρουαζιεροπλοίου, επικαλέστηκε τον καιρό, και συγκεκριμένα την ένταση των ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα, εκφράζοντας φόβους για την ασφάλεια του πλοίου και των επιβατών στην περίπτωση που γινόταν πρόσκρουση στην προβλήτα, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης.

Έτσι το κρουαζιερόπλοιο Riviera, μήκους 239 μέτρων, άλλαξε ρότα και κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Πάτμου το οποίο ούτως ή άλλως ήταν ο επόμενος προορισμός του μετά τη Ρόδο, παρά το γεγονός ότι επιστρατεύτηκαν ρυμουλκό και πλοηγός για να το βοηθήσουν.

Σημειώνεται ότι η ακύρωση της προσέγγισής του, προκάλεσε απογοήτευση στους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και σε άλλους κλάδους επαγγελματιών, καθώς οι επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου, είναι πάντα υψηλής εισοδηματικής στάθμης. Μάλιστα χτες δεν ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει κανένα άλλο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, και με δεδομένο ότι έχει ήδη συρρικνωθεί αρκετά σοβαρά η κρουαζιέρα στην περιοχή, το χτεσινό περιστατικό δημιούργησε έντονο προβληματισμό.

Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς περίπου 1.250 ατόμων, κατά την τελευταία του προσέγγιση στη Ρόδο ήταν γεμάτο τουρίστες.