Σημαντική διάκριση για το μελεκούνι “Filema Rodion”

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία γνώρισε η Ρόδος στον κόσμο της γαστρονομίας, χάρη στην τοπική οικογενειακή επιχείρηση «ΦΙΛΕΜΑ ΡΟΔΙΩΝ”, που με μεράκι και αγάπη διατηρεί ζωντανές τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας. 

Κληρονομώντας την τέχνη και τη συνταγή  του παραδοσιακού Λινδιακού μελεκουνιού από την οικογένεια και τις γυναίκες του χωριού, κατάφερε να χαρίσει στην τοπική κοινωνία ένα προϊόν άριστης ποιότητας και γεύσης.
Η προσπάθεια αυτή επιβραβεύτηκε γρήγορα από τον κόσμο της Ρόδου που αγάπησε το μελεκούνι “Filema” και επισφραγίστηκε με το βραβείο «Great Taste» κερδίζοντας ένα αστέρι! 

Η συσκευασία του μελεκουνιού “Filema Rodion”
Το «Great Taste» είναι το μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο βραβείο τροφίμων και ποτών στον κόσμο.
Τα προϊόντα που συμμετέχουν  στον διαγωνισμό αξιολογούνται από 500  κριτές, μεταξύ των οποίων ειναι διάσημοι σεφ, ιδιοκτήτες γνωστών ανά τον κόσμο εστιατορίων, ειδικούς κριτικούς τροφίμων αλλά και food editors. Όσα διακρίνονται λαμβάνουν το λογότυπο του διαγωνισμού και είναι αναγνωρισμένα πλέον παγκοσμίως ως προϊόντα εξαιρετικής γεύσης. Ανάμεσα σε αυτά από σήμερα και το μελεκούνι “ΦΙΛΕΜΑ ΡΟΔΙΩΝ”.


Φέτος το μελεκούνι της Ρόδου “Filema Rodion” ξεχώρισε ανάμεσα σε 12,634 προϊόντα για τη μοναδική γεύση του και την αγνή συνταγή της Λίνδου που γνωρίζουν και οι επόμενες γενιές.
Η  οικογενειακή επιχείρηση “ΦΙΛΕΜΑ ΡΟΔΙΩΝ” λειτουργεί από το 2014 παράγοντας παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας στην πιο αγνή τους μορφή με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες, στηρίζοντας παράλληλα ντόπιους παραγωγούς.  

Στον διαγωνισμό, εκτός από το Λινδιακό μελεκούνι συμμετείχαν και τα μοναδικά σε γεύση:  μοσχοπούγκι με αμύγδαλα, καρύδια, μπαχαρικά και επικάλυψη άχνης ζάχαρης,  το  μοσχοπούγκι με αμυγδαλόψυχα, πικραμύγδαλο, ανθόνερο, και επικάλυψη άχνης ζάχαρης, το  αμυγδαλωτό αχλαδάκι με αμυγδαλόψυχα, πικραμύγδαλο, ζάχαρη, ανθόνερο και λικέρ amaretto, τις φλωρεντίνες.


Το βραβευμένο πλέον μελεκούνι “FILEMA RODION” περιέχει μέλι, σουσάμι, κανέλα και αμύγδαλα ακολουθώντας πιστά τη Λινδιακή συνταγή των γιαγιάδων, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών ενώ  εφαρμόζεται σύστημα ασφαλείας HACCP και είναι πιστοποιημένο βάσει προτύπου ISO 22000:2005.

Μέσα από την προσπάθεια αυτή δεν διακρίνονται μόνο οι κόποι ανθρώπων που με μεράκι και αγάπη δημιουργούν  προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και ο τόπος μας, η παράδοση του οποίου είναι πολύ μεγάλη και όμορφη και χρειάζεται ανθρώπους να την αναδεικνύουν παγκοσμίως.