Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ των πρακτόρων και των οδηγών

«Λευκός καπνός»…διαφαινόταν χθες, μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανάμεσα στους Οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και τους τουριστικούς πράκτορες, καθώς μέχρι αργά χθες το απόγευμα επρόκειτο να “πέσει” και η τελευταία υπογραφή.

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετές ημέρες, οι Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου βρίσκονταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, κάτι που προκάλεσε και κυβερνητική παρέμβαση, με τη μετάβαση στη Ρόδο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, σε ρόλο διαμεσολαβητή. Τον ίδιο ρόλο έπαιξε και ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ενώ τη στήριξή τους έδειξαν έμπρακτα αρκετά Σωματεία της περιοχής μας, όπως αυτό των ξεναγών αλλά και το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου.

Οι διαπραγματεύσεις κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, βρέθηκε η κοινή συνισταμένη και αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στα «καυτά» θέματα του ωραρίου και του οικονομικού και μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υπογράψει οι εκπρόσωποι σχεδόν όλων των πλευρών ενώ εκκρεμούσε μόνο μία υπογραφή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά συμφώνησαν στο οκτάωρο και συν τέσσερις ώρες απασχόληση που όμως θα είναι υπερωριακή ενώ συμφωνία υπήρξε και για το οικονομικό θέμα.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή», με έκδηλη ανακούφιση, ο Πρόεδρος των Οδηγών τουριστικών λεωφορείων κ. Στέλιος Καπάνταης, μετά την παρέμβαση του κ. Νεφελούδη, προέβησαν ξανά σε ανάγνωση του σχεδίου της σύμβασης και κατέληξε λέγοντας: «Επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, που όμως με πείσμα και αγώνα φέραμε τη σύμβαση που εδώ και πολλά χρόνια έλειπε από τη Ρόδο κα επιστέφουμε στις δουλειές μας με αξιοπρέπεια».