Δύο στο εδώλιο για κλοπή καυσίμων από οχήματα της Ρόδου

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισαν χθες 29χρονος και 31χρονος, οι οποίοι κατηγορούνταν για την κλοπή καυσίμων από διάφορα οχήματα του νησιού μας!

Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για συνολικά οχτώ περιπτώσεις κλοπών ή απόπειρας κλοπής καυσίμων είτε από δίκυκλα είτε από αυτοκίνητα, τις οποίες φέρονται να είχαν διαπράξει το καλοκαίρι του 2011.

Η σύλληψή τους είχε γίνει από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος είχε επιχειρήσει να αφαιρέσει τη βενζίνη από μοτοποδήλατο ημεδαπού στο Ροδίνι.

Και οι δύο προανακριτικά είχαν αποδεχτεί τις πράξεις τους και συγκεκριμένα ο 29χρονος είχε καταθέσει ότι το έκανε διότι δεν είχε χρήματα να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του ενώ ο 31χρονος κρατούσε «τσίλιες» στον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος και του είχε δώσει 12 λίτρα βενζίνης για το αυτοκίνητό  του.

Μετά την απολογία τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και χθες κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου για την υπόθεση αυτή.

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Εύης Αρνιθενού έκρινε αθώο τον 31χρονο και μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή κλοπή κατ’ εξακολούθηση για τον 29χρονο, στον οποίο και επέβαλε φυλάκιση 8 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, και δέχτηκε την αίτηση δοσοποίησης που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος διά της συνηγόρου του.