Απολογήθηκε ένας ακόμη  πρώην δημοτικός αστυνόμος

Απολογήθηκε χθες το μεσημέρι 35χρονος, πρώην δημοτικός αστυνόμος, και ο τελευταίος στην υπόθεση με τις προσλήψεις με πλαστά δικαιολογητικά.

Στον 35χρονο έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα από 27 Αυγούστου 2009 έως 26 Οκτωβρίου 2009 και βλάβη ξένης περιουσίας προς ίδιον όφελος, τις οποίες αρνήθηκε και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αυτοβούλως ενώπιον της ανακρίτριας, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Δώρα Αθανασάκη, καθώς ο ίδιος διαμένει από το 2013 στο εξωτερικό και ουδέποτε είχε λάβει κλήση για απολογία με αποτέλεσμα στο τέλος Αυγούστου να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Μόλις ο 35χρονος ενημερώθηκε ότι αναζητούντο, ταξίδεψε εσπευσμένα από την Αγγλία, όπου διαμένει με την οικογένειά του, στο νησί μας και χθες παρουσιάστηκε αυτοβούλως και απολογήθηκε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι μιλάει την αγγλική γλώσσα άπταιστα και το ίδιο καλά με την ελληνική που είναι η μητρική του γλώσσα, άρα δεν είχε κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει πλαστό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας όπως του καταλογίζεται. Επίσης ο 35χρονος είπε πως σε καμία περίπτωση δεν έβλαψε το ελληνικό δημόσιο, καθώς πήρε χρήματα τα οποία του αναλογούσαν από τη δουλειά που έκανε όλο το διάστημα της πρόσληψής του ως δημοτικός αστυνόμος και για την οποία χρησιμοποιούσε δικό του όχημα αφού η υπηρεσία του δεν είχε δικό της να τους διαθέσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε εξάλλου ότι εδώ και χρόνια διαμένει μόνιμα μαζί με τη σύζυγό του στο εξωτερικό και μάλιστα η επιχείρησή του εκεί πηγαίνει πολύ καλά και έχει θετικό κύκλο εργασιών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.