Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η διοικήτρια του νοσοκομείου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την πρωτοβουλία της περιφέρειας να αντιμετωπίσει την οδοντριατρική περίθαλψη των παιδιών με ειδικές ανάγκες ζήτησε χθες, με δηλώσεις της στην “ΕΡΤ Ρόδου”, η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Κατερίνα Χατζηστρατή.

“Δεν μπορεί, είπε, να παραποιείται έγγραφο της Ελληνικής Εταιρείας Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής, προβάλλοντας μόνο ότι η εκτέλεση οδοντιατρικών εργασιών με γενική νάρκωση δεν  απαιτεί ειδική εκπαίδευση των οδοντιάτρων και να παραλείπεται ότι για την ασφαλή κλινική πρακτική της Οδοντιατρικής στο Νοσοκομείο, στην οποία σαφώς συμπεριλαμβάνεται η οδοντοθεραπεία ΑμεΑ στο χειρουργείο, χρειάζεται μια διαδικασία απόκτησης, αξιοποίησης και σύνθεσης γνώσεων και δεξιοτήτων και διαρκής επικαιροποίησή τους”.

Όπως επίσης έγινε γνωστό,  το νοσοκομείο Ρόδου βρίσκεται στη διαδικασία διαγωνισμού, για την προμήθεια τροχήλατου οδοντιατρικού μηχανήματος, που θα τοποθετηθεί στο χειτουργείο για να αντιμετωπίζονται οι οδοντιατρικές ανάγκες των ΑμΕΑ. “Σύντομα θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα προβούμε στην αγορά του μηχανήματος” δήλωσε στην “ΕΡΤ Ρόδου”, η διοικήτρια του νοσοκομείου, Κατερίνα Χατζηστρατή, προσθέτοντας ότι για τις επεμβάσεις θα έρχεται στη Ρόδο -κατά τακτά χρονικά διαστήματα- ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Αθήνα, για την ασφαλή και ενδεδειγμένη οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών με ανάγκες”.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΩΤΡΙΛΛΗ
Προχωρήσαμε στη λύση αυτή για να διευκολυνθεί μια κατάσταση, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
Σ’ ό,τι αφορά στο αίτημα της διοικήτριας για παρέμβαση του εισαγγελέα, κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να σταματήσει να απειλεί και να κάνει τη δουλειά της, γιατί στο τέλος οι εισαγγελείς θα πιάσουν αυτούς γι’ αυτά που κάνουν.