Καταδικάστηκαν δύο άτομα για ληστεία στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν δύο άτομα για ληστεία στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν δύο άτομα για ληστεία στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 408 ΦΟΡΕΣ

Ένας 37χρονος Ροδίτης και μία τσιγγάνα

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας 37χρονος κάτοικος Ρόδου και μία 37χρονη Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνταν για ληστεία που διέπραξαν σε βάρος συμπολίτη μας, από τον οποίο και αφαίρεσαν με τη βία χρήματα!

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από ενάμιση χρόνο οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο χθες το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Σταύρου Σκάρου και Δέσποινας Ζιώγα, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών στον 37χρονο και φυλάκιση 2 ετών στην 37χρονη Ρομά.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν επτά χρόνια στη Ρόδο και σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο δράστες από κοινού στις 24 Μαρτίου 2011 απείλησαν τον συμπατριώτη μας με ένα κομμάτι ξύλο και στη συνέχεια πιάνοντάς τον από τον λαιμό τον ανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Σε βάρος του 37χρονου αλλά και της 37χρονης ΡΟΜΑ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο