Συνεχίζουν τον αγώνα, περιμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων

Συνεχίζουν τον αγώνα, περιμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων

Συνεχίζουν τον αγώνα, περιμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 87 ΦΟΡΕΣ

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Νικολής, συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Αρχάγγελος Α.Σ.Κ. και του Άρη

Για τον αγώνα τους που έχει ως στόχο την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Λειβάδας, καθώς και τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της περιοχής του Αρχαγγέλου, ενημέρωσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, οι εκπρόσωποι του Αρχάγγελος Α.Σ.Κ. και του Άρη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Rodos Palace και στην οποία συμμετείχαν τόσο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, όσο και ο αρμόδιος για τις αθλητικές υποθέσεις περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Νικολής.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του συλλόγου μπάσκετ Στέφανος Καραολάνης, οι συνεργάτες του στη διοίκηση Σάκης Καλόφωνος, Αντώνης Φουτούλης και Φιλήμονας Χρήστου, ο αντιπρόεδρος του Άρη Τσαμπίκος Σταυριανός, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός του Δήμου Ρόδου Μανώλης Σαρικάς.

Επί τάπητος τέθηκαν και συζητήθηκαν για περισσότερο από μιάμιση ώρα όλα τα ανοιχτά ζητήματα, με τον υφυπουργό να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και να δεσμεύεται για την παροχή κάθε δυνατής στήριξης όχι μόνο μέσα από τη συνεργασία του με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και μέσα από τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που θα συνεχίσει να έχει με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων.

Οι τελευταίοι περιέγραψαν στον κ. Βασιλειάδη τις βήμα προς βήμα ενέργειές τους, από την ημέρα που κινητοποίησαν τους αθλητικούς συλλόγους και πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Ρόδου, με την πλέον πρόσφατη εξ αυτών να αφορά στην πρωτοβουλία που ανέλαβαν για να εκπονηθεί μελέτη για τον κλειστό με έξοδα του Α.Σ.Κ. και η οποία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της. Παράλληλα, τον ενημέρωσαν για τις κοινωνικές προεκτάσεις τις προσπάθειάς τους, σε μία περιοχή με ελάχιστες διεξόδους για τη νεολαία και με έντονο πρόβλημα ναρκωτικών και τροχαίων δυστυχημάτων.

Το ΣΔΙΤ, ο Δήμος και η Περιφέρεια
Στην προτίμησή του σε μία λύση μέσω τους ΣΔΙΤ, την οποία θεωρεί ιδανική, πολλαπλά χρήσιμη και λιγότερο χρονοβόρα, επέμεινε ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

Το έργο του κλειστού στη Λειβάδα έχει ήδη ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα (αφορά κι άλλες εγκαταστάσεις, συνδεδεμένες με τα σχολικά κτήρια) και το μόνο που απομένει, είναι η σχετική υπογραφή-έγκριση από τη διϋπουργική επιτροπή. Η τελευταία επρόκειτο να συνεδριάσει προχθές, ωστόσο ματαιώθηκε λόγω της παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Η επόμενη προσδιορίστηκε για τις 25 Οκτωβρίου, με τον κ. δήμαρχο να τονίζει πως υπάρχουν οι σχετικές διαβεβαιώσεις από υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και να δηλώνει απόλυτα βέβαιος για την αίσια έκβαση της υπόθεσης.


Κατά τον ίδιο, πρόκειται για θέμα λίγων ημερών, με τον κ. υφυπουργό να επιβεβαιώνει πως δύο μήνες μετά τις υπογραφές, έργο που γίνεται μέσω τους ΣΔΙΤ δημοπρατείται.

Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο μέσες άκρες προβλέπει τη χρηματοδότηση από ιδιώτη, ο οποίος εν συνεχεία αποπληρώνεται με τοκισμένες δόσεις από το Δημόσιο, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση της συντήρησης για αρκετά χρόνια (η όποια νέα εγκατάσταση συνεχίζει να ανήκει στον Δήμο).

Στο τραπέζι υπάρχει πάντα και η λύση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την οποία ο Αρχάγγελος Α.Σ.Κ. συνεχίσει να θεωρεί πιο «σίγουρη» και πιο εφικτή.

Ο Νίκος Νικολής επιβεβαίωσε τη δέσμευση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για τη δυνατότητα και τη βούληση χρηματοδότησης της ανέγερσης ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, αρκεί να είναι διαθέσιμη μία άρτια μελέτη (την οποία ο σύλλογος θα έχει σε λίγο καιρό έτοιμη). Εν ολίγοις, αν στον «δρόμο» του ΣΔΙΤ εμφανιστούν εμπόδια και καθυστερήσεις, τη λύση την εγγυάται η Περιφέρεια.

Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις και το κολυμβητήριο
Για την ανάληψη πρωτοβουλιών και μάλιστα άμεσα, ώστε να επισκευαστεί και να καταστεί λειτουργικό το ανοιχτό γήπεδο της Λειβάδας, δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.

Η τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στο παρακείμενο ποδοσφαιρικό προπονητήριο 9Χ9 κόλλησε σε προσφυγή της τελευταίας στιγμής υποψήφιου προμηθευτή, ενώ η ευχάριστη έκπληξη ήρθε δια στόματος του Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος ζήτησε να του σταλεί μελέτη προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ανοιχτού κολυμβητηρίου (25άρα πισίνα)!

Σημειώνεται, πως ο πολιτικός μηχανικός Μανώλης Σαρικάς, ως άριστος γνώστης των δεδομένων της περιοχής, διευκόλυνε τη συζήτηση και ανέδειξε τη δυνατότητα για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου-πολυχώρου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Α.Σ.Κ. και του Άρη δώρισαν στον υφυπουργό αναμνηστικό δώρο.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!