Στο έλεος των... χρηστών και του καιρού το πάρκο του Ροδινιού

Στο έλεος των... χρηστών και του καιρού το πάρκο του Ροδινιού

Στο έλεος των... χρηστών και του καιρού το πάρκο του Ροδινιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1017 ΦΟΡΕΣ

Άνδρο παραβατικότητας, γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες, ναρκωτικά και δεκάδες σκουπίδια εξακολουθεί να είναι το πάρκο του Ροδινιού λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις νέες υποσχέσεις για την αναβάθμισή του.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή" δείχνουν το βαθμό της παραβατικότητας που επικρατεί στη γύρω περιοχή και ταυτόχρονα της εγκατάλειψής του, αφού σε κάθε γωνιά του, η κατάσταση είναι απελπιστική. Σε παρτέρια, στο δάσος μέσα αλλά ακόμη και πάνω στα μάρμαρα, βρίσκει κανείς πεταμένες σύριγγες και άλλα σκουπίδια.

Η κατάσταση βέβαια του πάρκου του Ροδινιού είναι επί χρόνια γνωστή στους κατοίκους του νησιού μας, καθώς η εγκατάλειψή του έχει δώσει "χώρο" σε ομάδες συμπολιτών μας που κάνουν χρήση στην εν λόγω περιοχή και όχι μόνο.


Ένα πάρκο με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική σημασία για το νησί της Ρόδου, έχει καταντήσει εδώ και πολλά χρόνια ένα παρατημένο στο έλεος του καιρού, γεμάτο σκουπίδια και ναρκωτικά.

Το πάρκο του Ροδινού, το οποίο έχει κηρυχθεί ως χώρος χρήζων ειδικής προστασίας, καθόσον αποτελεί, από αισθητικής και ιστορικής απόψεως, τοπίο ιδιαίτερης σημασίας, αναμένεται σύντομα να ενταχθεί σε επιχειρησιακό πρόγραμμα προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία και ανάδειξή του.

Να σημειωθεί πως η ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του πάρκου, αποτελούσε στην αρχαιότητα τμήμα της ροδιακής νεκρόπολης, αλλά ταυτόχρονα, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ήταν χώρος περιπάτου και αναψυχής, λειτουργία η οποία έχει διατηρηθεί έως σήμερα.


Ένας τόπος αναπόσπαστα συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις που Ροδίτες και επισκέπτες της Ρόδου, “κουβαλούν” από τις πιο όμορφες εποχές του νησιού, τότε που το Ροδίνι βρισκόταν στο επίκεντρο της κοινωνικής, πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας, ενώ αναμένεται να γίνει ξανά κομμάτι της καθημερινότητας της ζωής της πόλης.

Την ώρα λοιπόν που στο εν λόγω ιστορικό πάρκο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την ανάδειξή του και αποκατάσταση διαφόρων κομματιών του αλλά και τον εξωραϊσμό του προκειμένου να αναδειχθεί το φυσικό του κάλλος, εικόνες σαν αυτές που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή", είναι άκρως απογοητευτικές.

Οι χρησιμοποιημένες σύριγγες βρίσκονται σε κάθε σημείο του πάρκου του Ροδινιού
Οι χρησιμοποιημένες σύριγγες βρίσκονται σε κάθε σημείο του πάρκου του Ροδινιού

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»