Ρόδος: Υπεγράφη πριν απο λίγο το μνημόνιο συνεργασίας της Μεσαιωνικής Πόλης

Με την προσδοκία όλων ότι θα αποτελέσει προπομπό για την υπογραφή της πολυπόθητης προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη,  υπεγράφη, πριν από λίγα λεπτά, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, μνημόνιο συνεργασίας με συμβαλλόμενους το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμος Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του επετειακού συνεδρίου για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ένταξη της Μεσαιωνικής Πόλης στον οργανισμό πόλεων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Λίγο πριν, όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών που ανέβηκαν στο βήμα, τόνισαν την αναγκαιότητα για την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης για το μνημείο. Για αυτό δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Στρατής, ο οποίος αναφερόμενος στους στόχους και τις δράσεις αυτής της νέας προγραμματικής σύμβασης, είπε μεταξύ άλλων ότι είναι η συντήρηση, η ανάδειξη και η προστασία του μνημείου, καθώς και η ανάδειξή του σε ένα κέντρο πολιτισμού διεθνούς εμβέλειας και βέβαια, η χρηματοδότηση της προγραμματικής σύμβασης.

Σημειώνεται τέλος, ότι έπειτα από σχετική αναφορά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφης Γεννηματά, ο Υφυπουργός είπε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει διασφαλίσει ότι κανένα μνημείο δεν θα περάσει στο υπερταμείο.