Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Να το πεις της νύχτας σου»

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Να το πεις της νύχτας σου»

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Να το πεις της νύχτας σου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Ρόδου, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου – ΔΟΠΑΡ και οι εκδόσεις Ροπή παρουσίασαν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου το πρώτο μυθιστόρημα του καταξιωμένου ακαδημαϊκού, Καθηγητή Οικονομικών ΕΚΠΑ, Παναγιώτη Πετράκη, «Να το πεις της νύχτας σου», σε μια βραδιά υψηλού επιπέδου και αισθητικής.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πέρσα Φώκιαλη και ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρος Συρόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν ο καθένας από τη θεσμική και επιστημονική του θέση μια διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση του μυθιστορήματος. Την παρουσίαση συντόνισε η Προϊσταμένη του ΔΚΣΜΡ και φιλόλογος, κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη.


Όλοι επεσήμαναν την εξαιρετική πλοκή, το άριστο στήσιμο των χαρακτήρων και τον ρέοντα λόγο του συγγραφέα που μας προσφέρει ένα πολυεπίπεδο και ταυτόχρονα καθηλωτικό κείμενο, που διαβάζεται απνευστί ακόμα κι από έναν μη φανατικό αναγνώστη.

Το μυθιστόρημα «Να το πεις της νύχτας σου» καταπιάνεται με σύγχρονα και δύσκολα θέματα, όπως τις ανθρώπινες σχέσεις, τις κοινωνικές συνθήκες, τη διαφορά στην κοσμοαντίληψη ανθρώπων από διαφορετικό υπόβαθρο, τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, την πολιτική και την επίδρασή της στη ζωή των καθημερινών ανθρώπων, ως και το έγκλημα και την ψυχολογία των ανθρώπων που το διαπράττουν.

Ταυτόχρονα η οικονομική επιστήμη αποκτά απόλυτα προσιτή και οικεία διάσταση, καθώς δεν αφορά μόνο αριθμούς και δείκτες, αλλά αποτυπώνεται μέσα από τις ζωές και τις επιλογές των πρωταγωνιστών του βιβλίου.

Ο συγγραφέας τοποθετήθηκε στο τέλος της βραδιάς ευχαριστώντας τους ομιλητές για τις ξεχωριστές και πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη του να αποτυπώσει τα γεγονότα και τις συγκυρίες της σύγχρονης εποχής έτσι όπως τα βιώνουν οι καθημερινοί άνθρωποι, γεγονός που τον οδήγησε και στη συγγραφή του μυθιστορήματος.

Στη βραδιά παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Κώστας Τσολακίδης, η Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ρόδου κ. Στέλλα Αναστασιάδη, το Μέλος Δ.Σ. ΔΟΠΑΡ κ. Βασίλης Καϋμενάκης, ο Προϊστάμενος Διοικητικού και Οικονομικού Τμήματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κ. Στέργιος Χατζηπαπάκης καθώς μέλη της πνευματικής κοινότητας της Ρόδου, όπως ο ποιητής Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ και ο Νίκος Κωνσταντινίδης, συγγραφέας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών