Ρόδος: Οργή και αγανάκτηση για τις διακοπές ρεύματος

Ρόδος: Οργή και αγανάκτηση για τις διακοπές ρεύματος

Ρόδος: Οργή και αγανάκτηση για τις διακοπές ρεύματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2059 ΦΟΡΕΣ

Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες μπλακ άουτ σε όλο το νησί

Ξεπέρασε τον κακό εαυτό της χθες η ΔΕΗ στο νησί της Ρόδου, ταλαιπωρώντας χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μερικές στάλες βροχής ήταν αρκετές για να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλο το νησί, σχεδόν όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αρκετά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι ζημιές έπαθαν και αρκετές ηλεκτρικές συσκευές.
Από νωρίς το μεσημέρι άρχισαν τα “παρατράγουδα” αρχικά με διακοπή σε συνοικίες της πόλης, λόγω βλάβης στο δίκτυο.

Ακολούθησε, μεγαλύτερη βλάβη στις 12 το μεσημέρι, που βύθισε στο σκοτάδι όλο το νησί, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκαν εκτός και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή και το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο.
Η διακοπή κράτησε αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά προβλήματα και μεγάλη αγανάκτηση στον κόσμο...
Σε κάποιες περιοχές μάλιστα, εκτός των άλλων, παρουσιάστηκε και πρόβλημα στην υδροδότηση ενώ σε κάποια χωριά η διακοπή κράτησε 6 και 7 ώρες!
Γύρω στις 5 το απόγευμα πάντως, αντιμετωπίστηκε η βλάβη από τα συνεργεία της ΔΕΗ και άρχισε σταδιακά η ηλεκτροδότηση της πόλης και των χωριών.

Σε γενικές γραμμές πάντως όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρξαν και αρκετές μικροδιακοπές, ταλαιπωρώντας τόσο τους κατοίκους του νησιού όσο και αρκετές ηλεκτρικές συσκευές.
Με δεδομένο ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες, υπήρξε ξανά μπλακ άουτ στο νησί, εύλογες είναι οι ανησυχίες για το τι θα συμβεί στη διάρκεια του χειμώνα.
Ενδεικτικό του κλίματος αγανάκτησης είναι επίσης ότι υπάρχουν πολίτες που εξέφραζαν την άποψη να στραφούν με μηνύσεις και αγωγές εναντίον της ΔΕΗ.

Δήμαρχος: μεγάλο το πρόβλημα
Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή», χθες, είπε ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος:
«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει πλέον τώρα η ΔΕΗ να το δει πολύ σοβαρά. Επικοινώνησα, ακόμα τεχνικά δεν έχουν εντοπίσει από πού οφείλεται, αλλά το ίδιο πράγμα είχαν πει και στην προηγούμενη διακοπή. Εγώ πιστεύω, χωρίς να είμαι τεχνικός, ότι αυτή η αδυναμία συντονισμού των δύο εργοστασίων θα πρέπει να βρει το ρυθμό της. Το άλλο είναι ότι, τεχνικά, όταν υπάρχει μικρή τάση έχει περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι όταν υπάρχει η φουλ ενέργεια το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, έχουν κατά την άποψή μας λάθος σχεδιασμό. Όταν υπάρχει χαμηλή τάση έχει περισσότερα προβλήματα γιατί έχουν τέσσερις μηχανές τώρα στη Σορωνή και είναι οι παλαιού τύπου, μέχρι να επανέλθει το ρεύμα, δημιουργείται θέμα.

Ο σχεδιασμός που έχουν είναι αντίστροφος: Η Νότια Ρόδος μπαίνει στη διαδικασία τελευταία, αφού δηλαδή μπουν πρώτα οι μηχανές της Σορωνής πρώτα και επανεκκινήσει μία-μία μηχανή. Αυτή τη στιγμή ξεκίνησε μία, αναμένεται η δεύτερη και αυτό σημαίνει ότι είναι ώρες. Όμως, το διάστημα αυτό και οι βλάβες και οι ζημιές που έχουν προκληθεί, πέρα από τις ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί πάνω είναι τεράστιες.

Γι’ αυτό θα πρέπει…από χθες, όχι από αύριο, η ΔΕΗ να καταλάβει πλέον ότι η Ρόδος δεν είναι ένα μικρό νησάκι ή μια μικρή πόλη που δεν μπορεί να δημιουργούνται τέτοια θέματα χωρίς συνέπειες. Να φροντίσουν άμεσα. Συμπίπτει τώρα ότι φεύγουμε για τη Σύρο για το Συνέδριο της ΠΕΔ αλλά δεν σημαίνει ότι από εκεί δεν θα κάνουμε αυτές τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε, όπως και την προηγούμενη φορά, αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι θα το δουν άμεσα».

Όσο για μελλοντικά αντίστοιχα προβλήματα, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, πρέπει να σχεδιάσουν την αντικατάσταση του δικτύου αφού ναι μεν έγινε το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, ναι μεν ολοκληρώθηκε ο υποσταθμός στον Άγιο Νικόλαο αλλά τώρα υπολείπεται η αντικατάσταση του δικτύου και η μεταφορά και της υψηλής και της μεσαίας τάσης μέσω των εργοστασίων για την πόλη στον υποσταθμό του Αγίου Νικολάου. Αυτό, λοιπόν, προφανώς το είχαν σε δεύτερη μοίρα σαν έργο όμως από εκεί και πέρα, με αυτές τις βλάβες, θα πρέπει να είναι μία πρώτη προτεραιότητα για τη ΔΕΗ να μη δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα πάνω στο νησί.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου