Ισπανική εταιρεία στη γραμμή Αθήνα - Ρόδος

Ισπανική εταιρεία στη γραμμή Αθήνα - Ρόδος

Ισπανική εταιρεία στη γραμμή Αθήνα - Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9216 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινούν τα δρομολόγια τον Απρίλιο και θα παραμείνουν και τον χειμώνα

Πτήσεις από Αθήνα προς Ρόδο ξεκινά η ισπανική εταιρεία Volotea!

H ανακοίνωση έγινε χθες από τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Αθήνα και διαμορφώνει νέα δεδομένα στην προσπάθεια να υπάρξουν λογικές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, πράγμα που δεν συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, η ισπανική εταιρεία θα ξεκινήσει τα δρομολόγια από Αθήνα προς Ρόδο και από Ρόδο προς Αθήνα, τον προσεχή Απρίλιο.
Θα υπάρχουν τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις (κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή) με Boeing 717 και ήδη ξεκίνησε 48ωρο flash - promo με εισιτήρια από 9 ευρώ. Η παρουσία της ισπανικής εταιρείας διαμορφώνει νέα δεδομένα στις αεροπορικές συγκοινωνίες της περιοχής μας.

Εάν μάλιστα τύχει της ανάλογης στήριξης από τους κατοίκους της Ρόδου, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις, η Volotea σκοπεύει να διατηρήσει τα δρομολόγια και τη χειμερινή περίοδο, γεγονός που εφόσον συμβεί, θεωρείται ιδιαίτερα θετικό.

Χθες συγκεκριμένα η ισπανική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη τριών νέων δρομολογίων, αυξάνοντας την προσφορά θέσεων για το 2019 κατά 67% με 230.000 επιπλέον θέσεις, συνολικά φθάνοντας τις 580.000 θέσεις για την αγορά της Αθήνας. Τα νέα δρομολόγια θα εκτελούνται ως εξής:
Ρόδος: Από τον Απρίλιο, 35.750 θέσεις και 4 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Ντουμπρόβνικ: Από τον Απρίλιο, 14.000 θέσεις και 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
Στρασβούργο: Από τον Ιούνιο, 5.000 θέσεις και μία εβδομαδιαία πτήση κάθε Τετάρτη.

Η Volotea θα εξυπηρετεί από την Αθήνα 10 προορισμούς συνολικά: 4 εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρόδος), 4 στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα και Βερόνα), έναν στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ) και έναν στη Γαλλία (Στρασβούργο).
Επίσης, σε συνέχεια της επιτυχίας των συνδέσεων με τη Σαντορίνη, το Ηράκλειο, τη Μύκονο και τη Βενετία, τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου.

Το 2019, η Volotea θα υπερδιπλασιάσει τη διαθεσιμότητα θέσεων για τη χειμερινή περίοδο, προσφέροντας συνολικά 160.000 θέσεις για το αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά το πρώτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

«Τα θετικά αποτελέσματα της Volotea μετά το άνοιγμα της βάσης μας στην Αθήνα, ήδη μας επέτρεψαν να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας αυτή τη χειμερινή περίοδο και να επιτύχουμε πληρότητες ρεκόρ κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Το 2019, ένα νέο αεροσκάφος θα σταθμεύει στην Αθήνα, εξυπηρετώντας τα τρία νέα δρομολόγιά μας, καθώς και την αυξημένη προσφορά θέσεων, καθόλη τη διάρκεια του έτους, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες εργασίας και οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Carlos Muñoz, Ιδρυτής και CEO της Volotea.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου
Ανταπόκριση φαίνεται ότι βρίσκουν οι ενέργειες που ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό ο Δήμος της Ρόδου για την προσέγγιση και άλλων αεροπορικών εταιρειών για να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή μας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου αλλά και τη μείωση του κόστους των εισιτηρίων, που τελευταία έχει εκτιναχθεί!

Όπως είχε κάνει γνωστό και ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, θα επιδιώξουν συνάντηση τόσο με τον Πρόεδρο της Aegean, κ. Βασιλάκη, όσο και με εκπροσώπους άλλων αεροπορικών εταιρειών. Μάλιστα, είχε πει ότι, εδώ και δύο μήνες περίπου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας είχε αναλάβει τη διερεύνηση της αγοράς.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι κινήσεις αυτές απέδωσαν καθώς ήρθαν σε επαφή με δύο-τρεις ξένες αεροπορικές εταιρείες και ήδη φαίνονται θετικά δείγματα από δύο εξ αυτών, μίας Γαλλικής και μία Ισπανικών συμφερόντων. Προσέγγιση έχει γίνει και με ακόμα μία η οποία έχει ανοίξει γραφείο στην Ελλάδα και ήδη δραστηριοποιείται.

Άλλωστε, το δρομολόγιο Ρόδος-Αθήνα θεωρείται ένα από αυτά με τη μεγαλύτερη ζήτηση και παρατηρείται το φαινόμενο είτε να μην υπάρχουν θέσεις είτε να έχουν υψηλό κόστος τα εισιτήρια.

Μάλιστα, επειδή το επόμενο διάστημα πρόκειται να μεταβούν στη Βαρκελώνη οι Αντιδήμαρχοι Μεσαιωνικής Πόλης και Πολιτισμού, Τέρης Χατζηιωάννου, και Τουρισμού, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, αναμένεται να επιδιώξουν συνάντηση με στελέχη της Ισπανικής αεροπορικής εταιρείας εκεί.
Ενημέρωση, όμως, σχετικά με τα παραπάνω, έγινε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ καθώς στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι ο Οργανισμός να λειτουργήσει συνδρομητικά ως προς το θέμα αυτό. Για παράδειγμα, ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα μπορούσε να βάλει μία διαφήμιση (σ.σ. περιορισμένου κόστους) στα αεροσκάφη της Εταιρείας.
Έτσι, χθες, θεώρησαν σωστό να ενημερώσουν και τους εκπροσώπους των φορέων που μετέχουν στον ΠΡΟΤΟΥΡ καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλους και κατά τη συνεδρίαση είπαν ένα «καταρχήν ναι».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο