Συντονισμένες ενέργειες για τη θωράκιση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συντονισμένες ενέργειες  για τη θωράκιση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συντονισμένες ενέργειες για τη θωράκιση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 290 ΦΟΡΕΣ

Τη στήριξή του παρέχει στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου σε ό,τι αφορά τον αγώνα της για επέκταση του χρόνου λειτουργίας της, καθώς όπως είναι γνωστό θα πρέπει άμεσα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα διασφαλίζει το μέλλον της.

Το σώμα στη χτεσινή του συνεδρίαση, ασχολήθηκε με το θέμα και μάλιστα παρευρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος της εταιρίας αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, όσο και ο διευθυντής της Νίκος Γιωτόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Ρεσβάνης.
Το περιφερειακό συμβούλιο δήλωσε τη στήριξή του και τη συνδρομή του στην παράταση λειτουργίας της, ως μίας δομής χρήσιμης για την περιοχή που καλύπτει πολλά κενά της κεντρικής διοίκησης.

Σημειώνεται ότι για να συνεχίσει η λειτουργία της θα πρέπει να προστεθεί στη ρύθμιση η κατωτέρω παράγραφος με το εξής περιεχόμενο:

«Οι υφιστάμενες σε νησιωτικούς δήμους αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν ως καταστατικό σκοπό τους τις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, τις δράσεις πολιτικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης και προσφέρουν με τη λειτουργία και τις δράσεις τους έργο προς το κοινωνικό σύνολο, στις οποίες συμμετέχουν (κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 22 παρ. 9 του Ν. 3274/2004) και κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου τους φορείς της περίπτωσης α του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 δύνανται με σχετική τροποποίηση του καταστατικού τους να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και μετά τη λήξη του χρόνου διάρκειάς του, που προβλέπεται στη συστατική τους πράξη».

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης