Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνάντηση με τον υπουργό  Εσωτερικών για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 397 ΦΟΡΕΣ

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, προσβλέπουν πλέον Διοίκηση και εργαζόμενοι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ώστε να λυθεί το θέμα με την παράταση του καταστατικού της και να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της απρόσκοπτα.

Ως γνωστόν, μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν προ ημερών στην πλατεία Δημαρχείου, με τη στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου που τη λειτουργούν, επρόκειτο να επιδιώξουν συνάντηση με τον κ. Χαρίτση στο Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, στο οποίο και είχε προσκληθεί.

Ο Υπουργός, όμως, δεν παρέστη τελικά και έτσι παρέδωσαν τον φάκελο στον συμπατριώτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Όπως έκανε γνωστό χθες σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Αντιδήμαρχος, Αγαπητός Πάλλας, είχαν μία ολιγόλεπτη συνάντηση μια και ο κ. Σαντορινιός ήταν πολύ απασχολημένος με το ακτοπλοϊκό συνέδριο, ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το θέμα στη Βουλή και θα εξηγήσει στον Υπουργό Εσωτερικών την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας της Εταιρίας. Σημειώνεται ότι από τον φάκελο που του παρέδωσαν, έλειπε μία εισήγηση και συγκεκριμένα η πρόταση για να περάσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή ώστε να παραταθεί η λειτουργία της Εταιρίας.

Όπως είναι γνωστό, το καταστατικό της Εταιρίας είχε ισχύ για δεκαπέντε χρόνια και λήγει στα τέλη του 2018, άρα αυτό που μπορεί να γίνει για να συνεχίσει τη λειτουργία της είναι μία νομοθετική ρύθμιση που να παρατείνει τις Εταιρίες τέτοιου σκοπού, δηλαδή που έχουν αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και τη δασοπυρόσβεση, δίνοντας παράταση δέκα-δεκαπέντε χρόνων.

Ακόμη, η ΠΕΔ θα εκδώσει απόφαση για παράταση της λειτουργίας της Εταιρίας μέχρι την εκκαθάρισή της ώστε να ολοκληρωθεί και η προγραμματική σύμβαση που έχει συνάψει με τον Δήμο και την Περιφέρεια και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμη, στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα και ήδη ετοιμάζουν έναν πλήρη φάκελο ενώ ο κ. Πάλλας θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό ή τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να ενημερωθούν «από πρώτο χέρι».
Και δήλωσε ο κ. Πάλλας: «Πιστεύω ότι αν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, όχι μόνο για τους εργαζόμενους, για το καλό του νησιού-που γνωρίζετε όλοι πόσο καλή προσφορά έχει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, μειώθηκε το προσωπικό σε εξήντα άτομα. Πρόκειται, δηλαδή, για εξήντα εργαζόμενους που δουλεύουν πέντε μήνες αλλά είναι παρόντες όλο το χρόνο όπου τους χρειαστούν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Ακόμη, η Εταιρία διαθέτει τα αυτοκίνητα που είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επισκευάστηκαν από την ΠΕΔ και με αυτά συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Μάλιστα, με απόφασή της, η ΠΕΔ προχωράει σε έναν διαγωνισμό προμήθειας έξι νέων μικρών πυροσβεστικών οχημάτων για να ενισχύσει τον στόλο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Άρα, όπως είπε, η στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας στον τομέα αυτό φαίνεται, επίσης δεν ξοδεύουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι δαπάνες ο Δήμος και η Περιφέρεια στηρίζουν την Εταιρία με δικές τους δαπάνες. Για ακόμα μία φορά, ο κ. Πάλλας τόνισε ότι ζητούν τη στήριξη των βουλευτών ώστε να πειστεί ο Υπουργός για να γίνει νομοθετική ρύθμιση.
Παράλληλα, περιμένουν και μία εισήγηση από τους νομικούς συμβούλους τους, τον κ. Πέρο της ΠΕΔ και την κα Λαού της Εταιρίας, την οποία αναμένεται να παραδώσει σήμερα στον Επίτροπο ώστε να δουν αν μπορεί να εγκριθεί παράταση του χρόνου λειτουργίας της μέχρι να ολοκληρωθεί η π.σ.

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης