“Μαλλιά - κουβάρια” έγιναν στο Περιφερειακό για τα... Led

“Μαλλιά - κουβάρια” έγιναν  στο Περιφερειακό για τα... Led

“Μαλλιά - κουβάρια” έγιναν στο Περιφερειακό για τα... Led

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 933 ΦΟΡΕΣ

“Άναψαν” και... βρόντηξαν Χατζημάρκος και Μαχαιρίδης

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο σκέλος που αφορούσε την ενημέρωση του σώματος για το διαγωνισμό των φωτιστικών led, θέμα που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται ποικιλοτρόπως στην επικαιρότητα.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ενημέρωσης που έκανε ο περιφερειάρχης για τα διαδικαστικά και το ιστορικό της υπόθεσης γύρω από το διαγωνισμό, σημειώθηκε ένταση και εκνευρισμός, με αποκορύφωμα την αποχώρηση της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζημάρκος θέλοντας να ενημερώσει τους περιφερειακούς συμβούλους γύρω από τα όσα προηγήθηκαν με αφορμή τις ανακοινώσεις των παρατάξεων τόσο του Μπενέτου Σπύρου όσο και του κ. Μαχαιρίδη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τους, επειδή όπως τόνισε συκοφάντησαν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής αναφορικά με τους χειρισμούς και τις αποφάσεις τους.

Ο περιφερειάρχης μίλησε για ψεύδη από την πλευρά τους και ζήτησε να αποδείξουν στην πράξη όλα όσα ισχυρίζονται, δηλώνοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Η οικονομική επιτροπή πήρε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού. Αμέσως μετά αρχίζει η ομοβροντία… σύμφωνα με την οποία άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους προσυπέγραψαν όλοι την ίδια συκοφαντία. Η συκοφαντία ήταν ότι η οικονομική επιτροπή έκανε το «όχι»… «ναι». Δηλαδή έβγαλε κάποιον ανάδοχο;

Το δεύτερο ψέμα ήταν ότι ο διαγωνισμός της περιφερειακής αρχής «έπεσε» με δικαστική απόφαση. Έχει κανένας καμία τέτοια δικαστική απόφαση να μας δείξει; Όποιος έχει να την καταθέσει.
Η οικονομική επιτροπή πήρε μία απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού που αποτελεί πρόταση στην ίδια και αμέσως μετά αρχίζει το γαϊτανάκι…
Χρειάστηκε να έχουν τεχνικές γνώσεις τα μέλη της επιτροπής;

Όχι, γιατί δεν εξέτασαν τεχνικά ζητήματα. τα μέλη της επιτροπής απευθύνθηκαν και στο νομικό σύμβουλο ζητώντας νομικές συμβουλές και μόνο, καθώς πρέπει να εφαρμοστεί κα η διαδικασία που προβλέπεται.
Απόφαση δικαστική δεν υπάρχει και διακινείται το ψεύδος εύκολα και ασύστολα από ανθρώπους που τα ξέρουν όλα.
Είναι ψέμα ότι το «όχι» έγινε «ναι».
Πριν αποκλείσεις κάποιους από το διαγωνισμό οφείλεις να τους καλέσεις για εξηγήσεις και είναι υποχρεωτικό. Αυτό δεν είχε γίνει από την οικονομική επιτροπή.
Τα μέλη της εφήρμοσαν το νόμο όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν…».

Στο άκουσμα της λέξης «συκοφαντία» ο περιφερειακός σύμβουλος Τζώρτζης Μακρυωνίτης, οργίστηκε και ξέσπασε εναντίον της περιφερειακής αρχής, ακολούθησαν διαπληκτισμοί με τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής Φιλήμονα Ζαννετίδη αλλά και με αρκετά μέλη της με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μαχαιρίδης να αποφασίσει την αποχώρησή της από την αίθουσα των συνεδριάσεων μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Και αυτό παρά το ότι είχε αποφασιστεί προηγουμένως να γίνει η επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και πάλι στη Ρόδο για να συζητηθεί εκτενώς το θέμα, και να διανεμηθεί φάκελος στα μέλη του σώματος με όλα τα κατατοπιστικά έγγραφα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, πρόταση του Γιάννη Μαχαιρίδη με την οποία συμφώνησε και ο περιφερειάρχης.

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην αίθουσα συνεχίστηκε για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα καθώς μέλη της οικονομικής επιτροπής και ιδιαίτερα ο Μιχάλης Μπαριανάκης και η Χαρούλα Γιασιράνη, εξέφρασαν σε υψηλούς τόνους την αγανάκτησή τους για τις κατηγορίες που εκτόξευσαν συνάδελφοί τους εναντίον τους, τονίζοντας ότι το μόνο που έκαναν ήταν να εφαρμόσουν το νόμο, προσθέτοντας ότι η παράταξη Μαχαιρίδη εφαρμόζει τη συνήθη τακτική της, δηλαδή να αποχωρεί από τις συνεδριάσεις όταν δεν έχει επιχειρήματα.

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο