“Φως” στο βάθος του τούνελ για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκεται η επίλυση του προβλήματος ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ σε βάθος χρόνου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωποί της με τον συμπατριώτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, στο Υπουργείο, στον Πειραιά.

Στη συνάντηση, μετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Αντιδήμαρχος, Αγαπητός Πάλλας, ο Πρόεδρος των εργαζομένων της, Νίκος Ρεσβάνης, ο Διευθυντής της Εταιρίας, Νίκος Γιωτόπουλος και, έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ρόδου και Πρόεδρο της ΠΕΔ, Φώτη Χατζηδιάκο, και ο νομικός σύμβουλος της ΠΕΔ, Νίκος Πέρος, μια και αυτή διαθέτει το 49% της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η συζήτηση ήταν πολύ καλή καθώς οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ενημέρωσαν τον Αναπληρωτή Υπουργό αναλυτικά για το πρόβλημα το οποίο, ως γνωστόν, έχει να κάνει με τη λήξη του καταστατικού της Εταιρίας στα τέλη του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν υπάρξει τροπολογία στη Βουλή, από τις αρχές του χρόνου η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κινδυνεύει να βρεθεί «στον αέρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός δεσμεύτηκε ότι θα δει θετικά το θέμα και την πρόταση που του κατέθεσαν, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να το διερευνήσει με τα συναρμόδια Υπουργεία αφού εμπλέκονται τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αποτέλεσε το πώς θα κατατεθεί η τροπολογία, και καθοριστική σ’ αυτό ήταν η συμβολή του κ. Πέρου με τη συνδρομή όλο αυτό το διάστημα και της δικηγόρου που στηρίζει την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, κας Μιράντας Λαού. Σημειώνεται ότι παρών στη συνάντηση ήταν και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου και βρέθηκε η χρυσή τομή για την τροπολογία. Πάντως, απαιτείται να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να φθάσει να κατατεθεί, κυρίως από την πλευρά του κ. Σαντορινιού.

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο κ. Πάλλας, εμφανίστηκε αισιόδοξος και ευχαρίστησε τον κ. Πέρο και την κα Λαού που, όπως είπε, στάθηκαν δίπλα τους. Ευχαρίστησε και τον Αναπληρωτή Υπουργό που τους δέχθηκε για μιάμιση ώρα και αναγνώρισε  ότι είναι μία δομή απαραίτητη για το νησί, είδε θετικά το όλο θέμα και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την τροπολογία.