Κρίσιμο ραντεβού με τον Ν. Σαντορινιό για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Κρίσιμο ραντεβού με τον  Ν. Σαντορινιό για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Κρίσιμο ραντεβού με τον Ν. Σαντορινιό για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 374 ΦΟΡΕΣ

Ραντεβού με τον συμπατριώτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, έχουν κλείσει εκπρόσωποι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, την ερχόμενη Τρίτη στον Πειραιά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται τον τελευταίο καιρό να δοθεί παράταση στο καταστατικό της Εταιρίας και να διασφαλιστεί η λειτουργία αυτής της πολύτιμης δομής!

Ως γνωστόν, το καταστατικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ λήγει αυτές τις ημέρες και αν, από την 1η Ιανουαρίου του 2019 δεν υπάρξει παράτασή του, τότε η λειτουργία της βρίσκεται “στον αέρα”. Το σοβαρό αυτό θέμα έχουν επισημάνει εδώ και λίγο καιρό οι αρμόδιοι και το έχει αναδείξει εγκαίρως ο Πρόεδρος της Εταιρίας, Αντιδήμαρχος, Αγαπητός Πάλλας.

Όπως τονίζουν, πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί παράταση στο καταστατικό της και να διασφαλιστεί η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ σε βάθος χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι, το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι της Εταιρίας πραγματοποίησαν δύο κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου, με τη στήριξη τόσο της Περιφέρειας που τη χρηματοδοτεί όσο και του Δήμου Ρόδου που τη στηρίζει παρέχοντας τον εξοπλισμό, τα οχήματα της ΠΕΔ κτλ.

Παράλληλα, με αφορμή τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου της ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Σύρο, ετοίμασαν φάκελο για να τον επιδώσουν στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση ο οποίος είχε προσκληθεί να παρευρεθεί. Τελικά, δεν κατέστη δυνατόν να έρθει και τον φάκελο παρέλαβε ο κ. Σαντορινιός.

Αυτές τις ημέρες, ο κ. Πάλλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαντορινιό και έκλεισαν το ραντεβού στο Υπουργείο, στον Πειραιά, για την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι. Στη συνάντηση αυτή, παρόντες θα είναι ο ίδιος, ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Νίκος Ρεσβάνης, ο Διευθυντής της Εταιρίας, Νίκος Γιωτόπουλος, και ο νομικός σύμβουλος της ΠΕΔ, Νίκος Πέρος.

Στον κ. Σαντορινιό, θα καταθέσουν την πρότασή τους για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της δομής, η οποία έγκειται στο πως ακριβώς θα πρέπει να γίνει η τροπολογία που να το διασφαλίζει αυτό. Σημειώνεται ότι, την πρόταση αυτή επεξεργάστηκε η δικηγόρος που στηρίζει την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, κα Μιράντα Λαού, σε συνεργασία με τον κ. Πέρο.

Ακόμη, στο φάκελο που ετοίμασαν για να επιδώσουν στον Αναπληρωτή Υπουργό, περιλαμβάνονται βεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πολύτιμη συνδρομή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, ακόμη έγγραφο από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σχετικά με τη λειτουργία και τη δράση της όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, οι αποφάσεις του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας με τις οποίες στηρίζουν την Εταιρία γιατί η λειτουργία της είναι πολύτιμη.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, η λειτουργία της Εταιρίας έχει να κάνει και με τη νησιωτικότητα και γι’ αυτό θεωρείται ότι εμπίπτει και στις αρμοδιότητες του συμπατριώτη μας Αναπληρωτή Υπουργού.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Πάλλας, ο κ. Σαντορινιός έχει την πεποίθηση ότι το θέμα μπορεί να λυθεί πολιτικά.

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο