Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Γκολφ στ’ Αφάντου

Αισιόδοξος για την υλοποίηση της επένδυσης στο Γκολφ Αφάντου, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Το καλό κλίμα έχει δημιουργηθεί  μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Διακοσταματίου με στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα. Όπως εξήγησε στο skyrodos.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου,  αν δεν προκύψουν άλλα προβλήματα θα είναι εφικτό να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ακίνητο (βόρειο και νότιο τμήμα) μετά τον Μάρτιο του 2019.

«Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2019. Στη συνάντηση που είχα στο ΤΑΙΠΕΔ την περασμένη εβδομάδα με ενημέρωσαν ότι τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών τομών που έγιναν στο ακίνητο δεν έδειξαν κάτι που να λειτουργήσει ως εμπόδιο, για την επένδυση.Τα αποτελέσματα έγιναν αποδεκτά και από τους δύο επενδυτές δηλαδή τον κ.  Μερκ. Αγγελιάδη και τον κ. Ν. Νικολαΐδη», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Διενέργεια Αρχαιολογικών Διερευνητικών  Τομών στα δύο ακίνητα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε  υπογράψει Μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού.
Παλαιότερα και πιο συγκεκριμένα το 2006  με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά έκταση 10.000 στρεμμάτων είχε χαρακτηριστεί ως αρχαιολογική ζώνη. Αυτό είχε φρενάρει τις επενδύσεις των εταιρειών Μ.Α. Angeliades Inc για το βόρειο τμήμα  και  Aegean Sun Investments για το νότιο τμήμα στα Αφάντου.

Όπως τόνισε  στο skyrodos.gr o αντιδήμαρχος Οικονομικών  τώρα θα πρέπει να συσταθούν οι δύο εταιρείες για την υλοποίηση της επένδυσης στις οποίες θα μεταβιβαστούν από το ΤΑΙΠΕΔ , οι  μετοχές που προβλέπεται από τη διαδικασία  για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις.

«Βρίσκονται στη διαδικασία της σύστασης  των δύο εταιρειών και της μεταβίβασης των μετοχών για να ξεκινήσει η επένδυση. Όλα θα έχουν τελειώσει εντός του επόμενου Μαρτίου», είπε ο κ. Διακοσταματίου.