Κλείνει η δομή προσφύγων στην Τήλο

Κλείνει η δομή προσφύγων στην Τήλο

Κλείνει η δομή προσφύγων στην Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 384 ΦΟΡΕΣ

Την απομάκρυνση των προσφύγων από τη δομή στην Τήλο, αποφάσισαν η MKO «solidarity now», που είναι υπό την εποπτεία της και η Ύπατη Αρμοστεία.

«Μας προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, παράδειγμα προς μίμηση, θέλουν να το κλείσουν» δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά.

Ανέφερε ότι η απόφαση της ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας, ελήφθη μετά την απόφαση του δήμου να διεκδικήσει την εποπτεία της δομής προσφύγων. Εν τω μεταξύ με την απόφαση αυτή, στον «αέρα» βρίσκεται η κατασκευή τυροκομείου, μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, στο οποίο θα συμμετείχαν οι πρόσφυγες και για το οποίο είχαν γίνει δωρεές.

«Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο της δομής» τόνισε η δήμαρχος Τήλου, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσης, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας και της ΜΚΟ ελήφθη ερήμην της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Διαβάστε ακόμη

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων