Η επέτειος… του Αριστοτέλη Παυλίδη!

Η επέτειος… του Αριστοτέλη Παυλίδη!

Η επέτειος… του Αριστοτέλη Παυλίδη!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 543 ΦΟΡΕΣ

Χτες συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από τη μέρα που ορκίστηκε για πρώτη φορά βουλευτής ο Αριστοτέλης Παυλίδης, και όπως ήταν φυσικό αυτή η ημερομηνία έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του.

Επόμενο ήταν λοιπόν να αναφερθεί στο γεγονός κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χτες για το Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, στο οποίο είναι πρόεδρος, και τα… συναισθήματα να είναι ανάμεικτα.
«Η σημερινή μέρα έχει και ένα μελαγχολικό σημείο: πριν από 41 χρόνια σαν και σήμερα, ορκίστηκαν οι βουλευτές των εκλογών του 1977 μεταξύ των οποίων και ο ομιλών. Έχουμε επέτειο…» είπε χαρακτηριστικά.

Και για την ιστορία: οι εκλογές έγιναν στις 20 Νοεμβρίου 1977 διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κερδήθηκαν από τον ίδιο με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ πραγματοποιήθηκαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που είχε ψηφίσει η Βουλή λίγο πριν τη διεξαγωγή τους.

Πρώτο κόμμα αναδείχτηκε η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, τρίτο η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου του Γεωργίου Μαύρου, τέταρτο το ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη, πέμπτο κόμμα η Εθνική Παράταξη του Στέφανου Στεφανόπουλου, έκτο κόμμα η Συμμαχία Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων του Ηλία Ηλιού και έβδομο το κόμμα Φιλελευθέρων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Β.Μ.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»