Η επέτειος… του Αριστοτέλη Παυλίδη!

Χτες συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από τη μέρα που ορκίστηκε για πρώτη φορά βουλευτής ο Αριστοτέλης Παυλίδης, και όπως ήταν φυσικό αυτή η ημερομηνία έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του.

Επόμενο ήταν λοιπόν να αναφερθεί στο γεγονός κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χτες για το Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, στο οποίο είναι πρόεδρος, και τα… συναισθήματα να είναι ανάμεικτα.
«Η σημερινή μέρα έχει και ένα μελαγχολικό σημείο: πριν από 41 χρόνια σαν και σήμερα, ορκίστηκαν οι βουλευτές των εκλογών του 1977 μεταξύ των οποίων και ο ομιλών. Έχουμε επέτειο…» είπε χαρακτηριστικά.

Και για την ιστορία: οι εκλογές έγιναν στις 20 Νοεμβρίου 1977  διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κερδήθηκαν από τον ίδιο με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ πραγματοποιήθηκαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που είχε ψηφίσει η Βουλή λίγο πριν τη διεξαγωγή τους.

Πρώτο κόμμα αναδείχτηκε η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, τρίτο η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου του Γεωργίου Μαύρου, τέταρτο το ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη, πέμπτο κόμμα η Εθνική Παράταξη του Στέφανου Στεφανόπουλου, έκτο κόμμα η Συμμαχία Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων του Ηλία Ηλιού και έβδομο το κόμμα Φιλελευθέρων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Β.Μ.