Τους “πρόδωσαν”  οι κάμερες

Χρήματα, τιμαλφή αλλά και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές αφαίρεσαν 21χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 36χρονος Έλληνας από σπίτι σε χωριό της Ρόδου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, το βράδυ της 29ης προς 30 Νοεμβρίου 2018 ο 45χρονος επέστρεψε σπίτι του στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου και αντιλήφθηκε ότι κάποιος ήταν μέσα σε αυτό. Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Ωστόσο το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η οποία διερεύνησε την υπόθεση και από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της μεταξύ των οποίων και όσα κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διέθετε το σπίτι του 45χρονου, κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση και να καταλήξει στον 21 αλλοδαπό και στον 36χρονο Έλληνα.

Οι άνδρες κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από το σπίτι το ποσό των 2.500 ευρώ, 6000 κορώνες Τσεχίας ένα ρολόι χειρός, 4 χρυσά δακτυλίδια, ένα i pad, μία φωτογραφική μηχανή και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.