Κυνήγι θησαυρού στα εκπαιδευτήρια Πυθαγόρα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων “Πυθαγόρας” πραγματοποίησαν το εθιμοτυπικό πλέον παιχνίδι θησαυρού, στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Στο φετινό παιχνίδι οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες έπρεπε μέσα από διάφορες δοκιμασίες να δημιουργήσουν ένα βιβλίο που θα συμπεριελάμβανε ολοκληρωμένη την ιστορία του δράκου της Ρόδου και του Ιππότη.

Μία αληθινή κατά πολλούς μελετητές ιστορία, που έλαβε χώρα στο νησί μας κατά την περίοδο της ιπποτοκρατίας.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε εκείνη, η οποία κατάφερε περνώντας από όλους τους σταθμούς και αποκωδικοποιώντας όλα τα μηνύματα να αποκαλύψει σελίδες της ιστορίας και να ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου.
 
Γιορτή Χριστουγέννων Γυμνασίου εκπαιδευτηρίων “Πυθαγόρα”
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου μαθητές της Γ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Πυθαγόρα παρουσίασαν την θεατρική παράσταση το "Πνεύμα των Χριστουγέννων " προσκαλώντας τα παιδιά του Δημοτικού στο αμφιθέατρο του σχολείου τους.

Η συγκεκριμένη παράσταση ήταν βασισμένη στο ομώνυμο έργο του συγγραφέα, ο οποίος το είχε εκδώσει την ίδια ημερομηνία το 1900.Παράλληλα οι μαθητές έκαναν μία ιστορική αναδρομή σε διάσημα χριστουγεννιάτικα αριστουργήματα της κλασικής Λογοτεχνίας.

Στα πλαίσια αυτά παρουσιάστηκε και χορευτικό δρώμενο από τον Καρυοθραύστη.