Συμπεράσματα από τις εξελίξεις για τα αναδρομικά και την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού

Συμπεράσματα από τις εξελίξεις για τα αναδρομικά και την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού

Συμπεράσματα από τις εξελίξεις για τα αναδρομικά και την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 597 ΦΟΡΕΣ

Του Δημήτρη Αρβανίτη
πρώην μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη στάση που σας είχαμε προτείνει, δηλ. την κατάθεση μόνο της αίτησης για να σταματήσουμε την παραγραφή του δικαιώματός μας και να περιμένουμε εντός της 6μηνης προθεσμίας μήπως τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις.

Είναι γεγονός ότι η έκδοση απόφασης του 6ου Τμήματος του ΣτΕ, έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την πλειονότητα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αφού όλο αυτό το διάστημα περιφερόταν από υπηρεσία σε υπηρεσία αναλαμβάνοντας ως εργολαβία τη συλλογή αγωγών υπέρ συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου.

Δεν είναι τυχαίο ότι καλλιεργείται η φήμη στους εργαζομένους ότι καλώς έγιναν οι αγωγές γιατί έτσι διεκδικούν την καταβολή του 13ου & 14ου μισθού και όχι μόνο τα αναδρομικά. Όσοι διακινούν αυτές τις φήμες πουλάνε παραμύθια στους εργαζομένους!

Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι στις πλάτες μας παίζονται «παιχνίδια» από Κυβέρνηση, δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και εργατοπατέρες! Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ώστε να καταλάβουμε την κοροϊδία…!

Έχουμε πλέον εμπειρία από τις νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα Ειδικά Μισθολόγια. Είναι γεγονός ότι η νομοθέτηση αυτή θα έπρεπε να αφορά όχι μόνο τα αναδρομικά, αλλά και την επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού και σύνταξης.

Όμως, η τακτική της κυβέρνησης για το «μικρότερο κακό» και τις «ελάχιστες απαιτήσεις» επιβλήθηκε στους δικαιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Μόνο αναδρομικά «ψίχουλα» δόθηκαν σ’ αυτούς και αυτά μετά από περικοπές ανά κατηγορία στη χρονική περίοδο και παρακρατήσεις που έφθασαν το 75%. Από κει που χρώσταγε βγήκαν κερδισμένά το Κράτος και τα δικηγορικά γραφεία! Γίναν αυτοί πλούσιοι κι εμείς φτωχότεροι!

Πως γίνεται ένας νόμος που το ΣτΕ τον κρίνει αντισυνταγματικό, αυτός ο νόμος να μην καταργείται από την ημερομηνία ψήφισής του; Γιατί η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ; Ή μήπως τελικά οι αποφάσεις του ΣτΕ (Ολομέλειας, Τμήματος) εκτός από τα όποια θετικά, περιέχουν και χρηστικά «παραθυράκια» για την εκάστοτε Κυβέρνηση;

Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αναγνωρίζουμε ότι η απόφαση του 6ου Τμήματος του ΣτΕ είναι καταρχήν θετική αλλά έχουμε και επιφυλάξεις. Δεν έχει καμιά εφαρμογή, δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα, ούτε έχει σχέση με την αίτησή μας για να σταματήσουμε την παραγραφή του δικαιώματός μας. Έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια για να τελεσιδικήσει, με κάποιους να διακινούν ότι είναι απλώς μια τυπική διαδικασία, ώστε να κυριαρχήσει ο εφησυχασμός στους εργαζομένους. Είναι καιρός να τους απαντήσουμε αγωνιστικά!

Ακόμα κι αν η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι θετική, να αναλύσουμε το κείμενό της για να διαπιστώσουμε ποια «παραθυράκια» έχουν αφήσει ανοιχτά για την κυβέρνηση, ώστε να μην νομοθετήσει την αναδρομική κατάργηση των νόμων που μας στέρησαν το δικαίωμα στο 13ο & 14ο μισθό και σύνταξη!
Ήδη Κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος, Ε.Ε., έχουν κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις ότι το κόστος για την αναδρομική επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού και σύνταξης είναι υπέρογκο, ότι δεν μπορεί να πληρωθεί, ότι αποτελεί κίνδυνο στη δήθεν «ανάπτυξη της οικονομίας»! Ας αναρωτηθούμε: Ανάπτυξη για «ποιον»;;;

Συνάδελφοι, -ισσες,
το μόνο που φοβούνται είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, τους εργαζομένους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίοι δεν συμβιβάζονται και δεν υποχωρούν, αλλά αντίθετα πρωταγωνιστούν στην οργάνωση, ενημέρωση και συμμετοχή στις εργατικές κινητοποιήσεις.

Ας κάνουμε τον φόβο τους …πράξη, γιατί έχουμε δει πολλές φορές τα δικαιώματά μας να μπαίνουν στις καλένδες για χρόνια και όταν βγει κάποια δικαστική απόφαση έστω και αν είναι θετική …να μην υλοποιείται, ακριβώς γιατί το ζήτημα είναι πολιτικό.

Καταθέτουμε αποκλειστικά και μόνο την ΑΙΤΗΣΗ για να σταματήσουμε την παραγραφή του δικαιώματός μας. Απαιτούμε Νομοθετική Ρύθμιση για όλους, χωρίς Αγωγές και Δικαστήρια.

Οργανώνουμε, Συμμετέχουμε σε Κινητοποιήσεις για την αναδρομική κατάργηση των νόμων, που μας στερούν το δικαίωμα στο 13ο & 14ο μισθό και σύνταξη!

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"