Δύο αδέλφια θα δικαστούν στη Ρόδο για υπεξαίρεση

Δύο αδέλφια θα  δικαστούν στη Ρόδο για υπεξαίρεση

Δύο αδέλφια θα δικαστούν στη Ρόδο για υπεξαίρεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1456 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, στην οποία κατηγορούνται δύο αδέλφια ηλικίας 58 και 66 ετών, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση αφορά έλλειμμα ποσού περίπου 158.000 ευρώ που εντοπίστηκε στο ταμείο εταιρείας, της οποίας μέλη του διοικητικού συμβουλίου διετέλεσαν και οι δύο κατηγορούμενοι. Το φθινόπωρο του 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Παντελίδη έκρινε ένοχα τα δύο αδέλφια επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 8 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής ποσού 3000 ευρώ ως εγγυοδοσία.

Οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, τον Φεβρουάριο του 2003 εξελέγησαν ο 58χρονος ως αντιπρόεδρος και ο 66χρονος ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και η θητεία τους διήρκησε έως το τέλος Ιουνίου 2009. Μαζί τους κατηγορούνταν ως ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ένα ακόμα άτομο το οποίο έχει αποβιώσει.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, η γενική συνέλευση έδωσε εντολή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να διαχειριστούν κατά το δοκούν για την προαγωγή συμφέροντος της εταιρείας, το ποσό των 157.954 ευρώ, χρήματα που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και φέρονται να το ενσωμάτωσαν στις προσωπικές τους περιουσίες.

Τα χρήματα αυτά αφορούν το ποσό των 126.895 ευρώ το οποίο σύμφωνα με τις εγγραφές στα λογιστικά βιβλία, έπρεπε να βρίσκεται στα ταμεία της εταιρείας κατά τη λήξη της θητείας του συμβουλίου και δεν βρέθηκε, αλλά και το ποσό των 31.059 ευρώ που αφορά τις οικονομικές οφειλές που είχαν δύο άλλες εταιρείες προς την εταιρεία των κατηγορουμένων και τις οποίες αν και είχαν εξοφλήσει, αυτές φαίνονταν στα βιβλία ως ανεξόφλητες.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο