Προσοχή! Εμφανίστηκαν πάλι οι «αετονύχηδες» στη Ρόδο

Επιτήδειοι… αετονύχηδες έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι στη Ρόδο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους συμπολίτες μας!

 Σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες που δέχθηκε χθες η «Ροδιακή», άγνωστοι δράστες τηλεφωνούν συνήθως σε υπέργηρους  και ηλικιωμένους κατοίκους της Ρόδου, στους οποίους εμφανίζονται ως αστυνομικοί της Ασφάλειας.

 Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του αιφνιδιασμού, αναφέρουν ότι κάποιο δικό τους συγγενικό πρόσωπο είχε κάποιο τροχαίο ατύχημα ή ακόμα και ότι προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να «αλιεύσουν» προσωπικές πληροφορίες και χρηματικά ποσά!

Ασφαλώς πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης και στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες που δέχονται τις συγκεκριμένες κλήσεις είναι πλέον υποψιασμένοι (σ.σ. παρόμοια περιστατικά υπήρξαν και τους προηγούμενους μήνες στο νησί μας) και απαντούν αναλόγως.

Ωστόσο σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι συμπολίτες μας θα πρέπει να ενημερώνουν και να ενημερώνονται άμεσα από τα επίσημα όργανα της τάξης για τέτοια συμβάντα, καθώς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να… πιάνονται στον ύπνο από απατεώνες!

Άλλωστε η ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν, αλλά και η καταγραφή τέτοιων περιστατικών, μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών.