Αθωώθηκε 58χρονος κατηγορούμενος για κατοχή υλικού πορνογραφίας

Αθωώθηκε 58χρονος κατηγορούμενος για κατοχή υλικού πορνογραφίας

Αθωώθηκε 58χρονος κατηγορούμενος για κατοχή υλικού πορνογραφίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 58χρονος κάτοικος Κω ο οποίος κατηγορούνταν για κατοχή υλικού πορνογραφίας ανηλίκου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μιχάλη Καντιδενού και Σταύρου Τόγια απάλλαξε τον 58χρονο από την κατηγορία που τον βάραινε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο, ο 58χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου κατηγορούμενος για την κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού πορνογραφίας ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου με τη χρησιμοποίηση για την παραγωγή του υλικού, ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο είχε κρίνει αθώο τον 58χρονο για τη διάθεση υλικού πορνογραφίας ανηλίκου κ.α., έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις φερόμενες πράξεις έως και τις 18/12/2008 και τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μόνο για το αδίκημα της κατοχής υλικού πορνογραφίας ανηλίκου επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 5 ετών την οποία ανέστειλε επί τριετία, ενώ και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 58χρονος άσκησε έφεση και χθες αθωώθηκε ομόφωνα και για την πράξη αυτή.
Σημειώνεται πως κατά την ακροαματική διαδικασία τόσο ο 58χρονος όσο και οι συνήγοροί του αρνήθηκαν για ακόμα μία φορά τα όσα καταλογίζονταν στον κατηγορούμενο, ισχυριζόμενοι για τυχαία ακούσια και κυρίως στιγμιαία κατοχή του συγκεκριμένου υλικού. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε στο δικαστήριο ο 58χρονος συμμετείχε σε ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσω του διαδικτύου όπου οι παίχτες έχουν μοιραστεί από μία ηλεκτρονική διεύθυνση μέσω της οποίας θα επικοινωνούν.

Κάθε φορά που ένας νέος παίχτης έμπαινε στο παιχνίδι, αυτόματα την πρώτη φορά που το άνοιγε, ελάμβανε στο e- mail του και τα ηλεκτρονικά μηνύματα των υπολοίπων. Αυτό ισχυρίζεται ότι συνέβη και στην περίπτωσή του ο 58χρονος, ο οποίος επικαλέστηκε και την έκθεση που έχει συνταχθεί από πραγματογνώμονες σύμφωνα με την οποία ο χρόνος απόκτησης και ο χρόνος σβησίματος των μηνυμάτων αυτών ήταν μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Επίσης και οι μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν επισημάνει πως τα αρχεία για τα οποία ενοχοποιήθηκε ο 58χρονος δεν υπήρχαν στον υπολογιστή του αλλά ανακτήθηκαν από αυτόν.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω και οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο 58χρονος φέρονται να τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2009.

Διαβάστε ακόμη

Συλλήψεις για ναρκωτικά και άσκοπους πυροβολισμούς σε Ρόδο και Κάρπαθο

Θείος και ανιψιός κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν 40χρονο

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης