Κάθειρξη έξι ετών για ασέλγεια σε ανήλικο

Ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε 48χρονο που κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, τον 48χρονο βάραιναν οι κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση στην οποία ο παθών δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο καθώς και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Οι πράξεις αυτές φέρονται να αφορούσαν δύο ανήλικες κοπέλες, ωστόσο χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, απάλλαξε τον 48χρονο από την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση που αφορούσε τη δεύτερη ανήλικη και τον έκρινε ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μόνο για την πρώτη κατηγορία για την οποία και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 48χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.


Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή ο 48χρονος αρνείται τις κατηγορίες ότι δηλαδή, έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις, χειρονομίες και προτάσεις σε ανήλικο κορίτσι ηλικίας 11 ετών το 2008 και να επανέλαβε τα ίδια και το 2013 στο άλλο κορίτσι.

Για την υπόθεση αυτή, είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του 48χρονου ο οποίος εντοπίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2016, συνελήφθη και εν συνεχεία οδηγήθηκε στη φυλακή από όπου και αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά από προσφυγή που κατέθεσε ο συνήγορός του κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Ο ίδιος όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες αλλά έχει ήδη καταθέσει από τον Απρίλιο του 2017 αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την οποία διεκδικεί το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ από τις οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών οι οποίες τον έχουν καταγγείλλει για τις ασελγείς πράξεις.

Ο 48χρονος διεκδικεί το ποσό αυτό ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη για τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες – όπως ο ίδιος αναφέρει- έχουν γίνει σε βάρος του.

Ο 48χρονος Ροδίτης αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αγωγή του, πως οι καταγγελίες που έκαναν οι δύο ανήλικες είναι ανυπόστατες και εξαιτίας αυτών αφενός βρίσκεται ήδη στη φυλακή και αφετέρου έχει χάσει το κύρος και την αξιοπρέπειά του όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και στην οικογένειά του.

Ο ίδιος τονίζει πως οι καταγγελίες έγιναν μετά τις απειλές που είχε δεχτεί από τη μητέρα της μίας ανήλικης με την οποία είχε σχέση και ήταν και αρραβωνιασμένος για περίπου τρία χρόνια, η οποία του είχε δηλώσει πως «θα του καταστρέψει τη ζωή».

Ο 48χρονος αναφέρει επίσης πως ουδέποτε έχει συμβεί το παραμικρό από αυτά που του καταλογίζουν τα δύο ανήλικα κορίτσια και παραθέτει στοιχεία και γεγονότα για τον ισχυρισμό του αυτό.