Αλβανοί προσπάθησαν να  «φυγαδεύσουν» Σύριους μέσω Καρπάθου

Στην Αυστρία προσπάθησαν να προωθήσουν μέσω Καρπάθου, δύο αλλοδαπούς από τη Συρία ηλικίας 23 και 26 ετών, συνελήφθησαν και όλοι μαζί θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη!

Ο λόγος για δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 39 και 61 ετών οι οποίοι μαζί με τους Σύριους αύριο θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εξόδου, πλαστογραφία, κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη είσοδος στη χώρα μας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από έξι χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Καρπάθου.

Πιο συγκεκριμένα, ησύλληψη των διακινητών όπως επίσης και των παράνομων αλλοδαπών από τη Συρία έγινε στις 25 Ιουνίου 2013 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Καρπάθου στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, όταν κατά τη διάρκεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών, προέκυψε ότι οι δυο υπήκοοι Συρίας κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση για Αυστρία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκαν άμεσα στο χώρο του αεροδρομίου ο 39χρονος με τον 61χρονο και διαπιστώθηκε ότι διευκόλυναν τους δύο Σύριους, προμηθεύοντάς τους με πλαστό διαβατήριο και προβαίνοντας στην έκδοση των καρτών επιβίβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Σύριοι μετέβησαν στην Κάρπαθο από την Αθήνα προκειμένου από εκεί να ταξιδέψουν για το εξωτερικό.
Σε βάρος των δύο Αλβανών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο απέδωσαν την πράξη τους στην τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους.
Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Σε ό,τι αφορά τους Σύριους και αυτοί απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους