Στη Ρόδο η πρέσβης  του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith

Με τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στη Ρόδο θα συναντηθεί σήμερα το πρωί η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Kate Smith, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χτες στο νησί μας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν,  η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Eπιμελητήριο Δωδεκανήσου από τις 9.30 έως τις 11.00, ενώ χτες η κ. Smith είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τις τοπικές αρχές.

Σήμερα ολοκληρώνει την επίσκεψή της στη Ρόδο,  τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη στο νησί μας,  σκοπός της οποίας ήταν να συνομιλήσει με τις τοπικές αρχές, τους Βρετανούς που ζουν στη Ρόδο καθώς και με επιχειρηματίες του νησιού σχετικά με τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα στο πρόγραμμά της περιλαμβανόταν και ομιλία με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Αναφορικά με την επίσκεψής της, η Βρετανίδα πρέσβειρα Kate Smith δήλωσε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη Ρόδο – είναι ένας πανέμορφος τόπος με αναπτυξιακή δυναμική. Θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για να μάθω περισσότερα για τις προτεραιότητές τους και να τους ενημερώσω με τη σειρά μου για την πορεία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ ελπίζω ότι θα έχω μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά την ομιλία μου εκεί. Επίσης, θα συναντηθώ με Βρετανούς που διάλεξαν τη Ρόδο για σπίτι τους για να συζητήσουμε για το πώς προετοιμαζόμαστε για την αποχώρησή μας από την ΕΕ.»

Αυτός ο δεύτερος άξονας της επίσκεψης της Βρετανίδας πρέσβειρας αφορά στην τακτική επικοινωνία της Πρεσβείας και των Προξενείων ανά την Ελλάδα με Βρετανούς πολίτες που ζουν εδώ.  Όπως είναι αναμενόμενο, τον τελευταίο καιρό τα θέματα που θέτουν οι Βρετανοί πολίτες αφορούν κυρίως στο Brexit και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχει στο καθεστώς που θα ισχύσει για τους πολίτες και τα δικαιώματά τους.  

Η Βρετανίδα πρέσβειρα Kate Smith δήλωσε σχετικά: «Από την αρχή των διαπραγματεύσεων για το BREXIT το Λονδίνο ήταν ξεκάθαρο: τα δικαιώματα των Βρετανών που ζουν σε κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς και τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ - άρα και των Ελλήνων - που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

Οι τακτικές μας συναντήσεις με τους Βρετανούς που ζουν στην Ελλάδα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας για την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί, να καταλάβουμε τις τυχόν ανησυχίες και επιφυλάξεις τους ώστε να τις μεταφέρουμε στο Λονδίνο, αλλά και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.»