Οι εκπαιδευτικοί του 18ου Νηπιαγωγείου Ρόδου στη Σλοβενία

Οι εκπαιδευτικοί του 18ου Νηπιαγωγείου Ρόδου στη Σλοβενία

Οι εκπαιδευτικοί του 18ου Νηπιαγωγείου Ρόδου στη Σλοβενία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 603 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «Η Κούκλα Έχει Ψυχή» το 18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου συμμετείχε στη Διεθνική Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Κατάρτισης που έλαβε χώρα στην Ντόμπρα της Σλοβενίας, συντονίστριας χώρας του έργου.

Το σχολείο για δεύτερη χρονιά συνεχίζει τις δραστηριότητες του προγράμματος, με κύριο άξονα τη θεατρική κούκλα και τα Μαθηματικά, με πνεύμα δημιουργικότητας, καινοτομίας και διεθνικής συνεργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί του 18ου Νηπιαγωγείου Ρόδου Ταμβακά Ελπίδα και Σακελλάκη Κοκονίτσα πραγματοποίησαν την τέταρτή τους κινητικότητα στις αρχές Φεβρουαρίου και οι εργασίες της διακρατικής συνάντησης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος έλαβαν μέρος σε ένα πυκνό τριήμερο συναντήσεων και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, με κυριότερη δραστηριότητα την ημερίδα που διοργανώθηκε στο Νηπιαγωγείο της Ντόμπρα με καλεσμένη την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Helena Korsec από το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα.


Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο καταδείχτηκε η σπουδαιότητα της κούκλας ως παιδαγωγικού εργαλείου και προτάθηκαν τρόποι κατασκευής μαριονέτας. Σε επόμενη μέρα ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο Μαριονέτας που στεγάζεται στο Κάστρο στην πόλη της Λουμπλιάνα.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και με τρόπο βιωματικό την «Παιδαγωγική του Δάσους», όπως εφαρμόζεται στο πλαίσιο της παιδαγωγικής θεωρίας Waldorf.

Οι νηπιαγωγοί του 18ου Νηπιαγωγείου Ρόδου συνεργάστηκαν με τους εταίρους τους, αντάλλαξαν επιτυχείς πρακτικές που εφαρμόζονται στο ελληνικό σχολείο, συζήτησαν για την έως τώρα πορεία του έργου και έθεσαν τους επόμενους στόχους και δραστηριότητες, καθώς το πρόγραμμα βαίνει προς τη λήξη του.

Το τέλος των εργασιών έχει οριστεί για το διάστημα 11-15 Ιουνίου 2019, όταν το 18ο Νηπιαγωγείο θα υποδεχτεί στη Ρόδο όλες τις συμμετέχουσες χώρες και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές προς το κοινό της Ρόδου στις οποίες θα παρουσιαστούν τα έργα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων.

Οι Σλοβένοι διοργανωτές προσέφεραν υποδειγματική φιλοξενία και οργάνωση. Για μια ακόμα φορά πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε δομές προσχολικής αγωγής, σε τάξεις και εγκαταστάσεις, όπως επίσης και σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern