Η... γραφειοκρατία ταλαιπωρεί εδώ και μήνες συμπολίτη μας

Μια απίστευτη (αλλά άκρως ελληνική) ιστορία για γέλια και για κλάματα, ζει εδώ και πολλούς μήνες, συμπολίτης μας, οικογενειάρχης πατέρας δύο παιδιών, επειδή ΕΛΤΑ και ΔΕΗ έχουν... βραχυκυκλώσει και μάλιστα για τα καλά!

Για την ίδια υπόθεση, η ΡΟΔΙΑΚΗ έχει αναφερθεί και σε άλλο ρεπορτάζ της το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση, με αποατέλεσμα ο συμπολίτης μας, να βρίσκεται «έκθετος» και μάλιστα να διασύρεται με εξώδικα που του στέλνουν δικηγόροι της εταιρίας, ως παταξής και μη συνεπής στις υποχρεώσεις τους.

Στην επιστολή του προς τη ΡΟΔΙΑΚΗ ο συμπολίτης μας  κος Αλέξανδρος Κατσαράς (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα που θα ήθελε να ασχοληθεί στα σοβαρά με την περίπτωση) αναφέρει συγκεκριμένα:
« Τι ζούμε εν έτει 2019.Λογαριασμός της ΔΕΗ (406 ευρώ) πληρωμένος στα ΕΛΤΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ τον Ιούλιο του 2018.

Η ΔΕΗ δεν εισπράττει το ποσό και στους επόμενους λογαριασμούς (οι οποίοι επίσης εξοφλούνται ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ) εμφανίζει το ποσό ως ληξιπρόθεσμο με προειδοποίηση για διακοπή ρεύματος.
ΔΕΗ και ΕΛΤΑ αλληλοκατηγορούνται για την μη είσπραξη του ποσού. Και το κερασάκι στην τούρτα.
Σήμερα έλαβα επιστολή από δικηγόρο της ΔΕΗ που "απειλεί" με διακοπή ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του (ήδη πληρωμένου )ποσού. Και ρωτώ.

Με ποιο δικαίωμα εμφανίζεται ως μπαταχτσής ένας συνεπής στις υποχρεώσεις του πολίτης και διασύρεται η αξιοπρέπεια του στα δικηγορικά γραφεία ; Ποια είναι η λύση για να αποδείξει ο πολίτης ότι δεν είναι ελέφαντας και να προστατευθεί από τέτοιου είδους αυθαιρεσίες ; Η προσφυγή στον εισαγγελέα ;»