Ομιλία με θέμα «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής» διοργάνωσε το Κοινωνικό Φαρμακείο Ρόδου

Ομιλία με θέμα «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής» διοργάνωσε το Κοινωνικό Φαρμακείο Ρόδου

Ομιλία με θέμα «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής» διοργάνωσε το Κοινωνικό Φαρμακείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 162 ΦΟΡΕΣ

Η Δομή Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης "Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ρόδου" του Ε.Π. "Νότιο Αιγαίο 2014-2020" διοργάνωσε ομιλία με θέμα «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής» στο νέο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας, το Σαββάτο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:00.

Η ομιλία ξεκίνησε με χαιρετισμό της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Άννας Ζωάννου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του θηλασμού , εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου κ. Σωτήριος Πετράκης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους- τις παρευρισκόμενους-νες, αναφέρθηκε στο σκοπό και τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης του Ε.Π. "Νότιο Αιγαίο 2014-2020" και ότι η ομιλία αυτή είναι η αρχή ενημερωτικών δράσεων σε θέματα υγείας.

Επίσης στην ομιλία παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευγένιος Κασσανής, γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, εγκυμονούσες, θηλάζουσες μητέρες αλλά και πολίτες που αποτελούν το υποστηριχτικό περιβάλλον των γυναικών αυτών, όπως συγγενείς και φίλοι.

Το θέμα «θηλασμός, Θεμέλιο ζωής» ανέπτυξε η μαία κα Ρεβέκα Πουρσανίδου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα οφέλη του θηλασμού για το βρέφος και τη μητέρα, αλλά και στη συμβολή αυτού για ανάπτυξη σχέσης μεταξύ τους, τη σημαντικότητα που χαρακτηρίζει το πρωτόγαλα, στις τεχνικές και συμβουλές για την επίτευξη ενός επιτυχημένου θηλασμού.

Επίσης μίλησε για τις διατροφικές συνήθειες που καλό θα ήταν να ακολουθήσει ή να αποφύγει η θηλάζουσα μητέρα, την εμφάνιση πετρώματος στο στήθος και έδωσε συμβουλές για την ανακούφιση και αντιμετώπιση αυτού, αλλά και πολλά άλλα επιμέρους θέματα που αφορούν το ευρύ φάσμα του θηλασμού και τέλος τόνισε πως ο θηλασμός έχει μόνο οφέλη για το βρέφος και την μητέρα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Άννα Ζωάννου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου κ. Σωτήριος Πετράκης, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην ομιλήτρια, σε όλες και όλους όσους παρακολούθησαν την ομιλία, στην Διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς καθώς και στην Σχολική Επιτροπή για την διάθεση της αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Παστίδας.

Διαβάστε ακόμη

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου