Ο 3ος διαγωνισμός μαγειρικής στα Μάσσαρι!

Ο 3ος διαγωνισμός μαγειρικής στα Μάσσαρι!

Ο 3ος διαγωνισμός μαγειρικής στα Μάσσαρι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1801 ΦΟΡΕΣ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών οι «Μασαρενές», με την υποστήριξη της τουριστικής σχολής ΑΝΚΟ, διοργάνωσαν με επιτυχία την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, τον διαγωνισμό Μαγειρικής όπου συμμετείχαν και γυναίκες από την Μαλώνα. Η γιορτή αναβίωση της κουλτούρας μας μέσα από την τοπική γαστρονομία έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας θεσμός της Ρόδου.

Στον διαγωνισμό διαγωνίσθηκαν συνολικά 57 εδέσματα στις κατηγορίες Κρύο Πιάτο, Κυρίως Γεύμα και Γλυκό, όλα μαγειρεμένα με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού, αναδεικνύοντας τοπικές γεύσεις, πολιτισμό και παράδοση με την χρήση τοπικών αυθεντικών υλικών.

Κριτές
Στην κριτική επιτροπή είχαμε για μία ακόμα χρονιά τους εξαιρετικούς καθηγητές και Chef της Anko κ. Μανουσάκη, κ. Φτάκλα, κ. Παπανικολάου, κ. Βασιλείου, τη διαιτολόγο κα Πουλλή ενώ τίμησαν με την παρουσία τους και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κος Χριστοφόρου Νίκος και ο γενικός γραμματέας κος Τζίτζος Επαμεινώνδας και ο executive chef κ. Σβανάς.

Guest Star της εκδήλωσης και κριτές οι εθνικής εμβέλειας Chef κα Μάγκυ Ταμπακάκη και ο chef Μανόλης Παπουτσάκης, τους οποίους έχουμε γνωρίσει στο Junior Master chef.

Βραβεία
Το πρώτο βραβείο για την κατηγορία Κρύο Πιάτο απέσπασε ένα πιάτο πρωτοεφανιζόμενο στην γιορτή μαγειρικής τα “Βρρωμοσελινα” με νικήτρια την κυρία Μαρία Αρτεμάκη σε ισοψηφία με το πιάτο «Τάρτα κόκκινη κολοκύθα» της κας Σταματίας Χριστοφάκη, για τη κατηγορία Κυρίως Γεύμα αναδείχθηκε το πιάτο “Καραβόλοι Γιαχνί ” με την κυρία Τσαμπίκα Γιουλλάκη ενώ στο Γλυκό ξεχώρισαν τα “Κουλουράκια με ασκινόκαρπο ” από την κυρία Εμμανουέλα Ελιαδάκη.

Συγχαρητήρια σε όλες τις διαγωνιζόμενες για την συμμετοχή τους και τα εξαιρετικά εδέσματα!
Την εκδήλωση φιλοξένησε λόγω κακοκαιρίας καφέ μπαρ του χωριού με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Γιώργου Βογιατζή, ενώ συμμετείχαν και οι χορευτικές ομάδες του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Μασσάρων το “Καμειρί” και της Μαλώνας ο “Θερακλός”.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Ράδιο Αρχάγγελος με την παρουσιάστρια Ελεονόρα Δοντά. Πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε δοκίμασε όλες τις γευστικές δημιουργίες των διαγωνιζόμενων ενώ διασκέδασαν χορεύοντας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στον κόσμο κεράσματα τα οποία επιμελήθηκαν τα τμήματα Ζαχαροπλαστικής της σχολής ΑΝΚΟ με τον pastry chef Σαββή Κώστα και τους σπουδαστές του. Επίσης, τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους κριτές και στον κόσμο επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του Ηοtel Management υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και Μaitre κ. Θεοδόση Κωβιού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ και της Ομοσπονδίας Συλλόγων.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές