Τα καλύτερα πρωινά για το παιδί σας

Τα καλύτερα πρωινά για το παιδί σας

Τα καλύτερα πρωινά για το παιδί σας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 394 ΦΟΡΕΣ

Η ετοιμασία του παιδιού για το σχολείο μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική. Να φτιάξετε καφέ για να ξυπνήσετε. Να ετοιμάσετε το πρωινό των παιδιών, που μπορεί να σκουντουφλούν ακόμα νυσταγμένα. Να τσεκάρετε ξανά (και ξανά) ότι όλα είναι έτοιμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια από ποτέ, και για άλλη μια φορά θα τονίσουμε την σημασία ενός γερού, υγιεινού πρωινού. Αφήστε πίσω τα επεξεργασμένα δημητριακά, γεμάτα ζάχαρη και συντηρητικά, και αρχίστε να προσφέρετε στο παιδί σας – αλλά και στον εαυτό σας – ένα σωστό πρωινό, γεμάτο θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό μας ό,τι χρειάζεται: ποιοτικούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, και μερικά καλά λιπαρά. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν πρόκειται να… στερέψει από ενέργεια λίγο πριν το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να καταφύγει σε εύκολες και εντελώς ανθυγιεινές λύσεις.

Και είναι αρκετά επικίνδυνη επιλογή, επειδή πολλές φορές, ένα πρωινό που θεωρείται υγιεινό εξακολουθεί να έχει χαμηλή διατροφική αξία. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας ξεκινήσει την ημέρα του με ένα κουλούρι και έναν χυμό πορτοκάλι, πρακτικά λαμβάνει κενούς υδατάνθρακες, σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες, και καθόλου πρωτεΐνη. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές τέλειες ιδέες για αληθινό πρωινό… που όλες μπορούν να ετοιμαστούν σε λιγότερο από πέντε λεπτά!

*Χυλός από βρώμη, στην οποία θα προσθέσουμε φρούτα και ξηρούς καρπούς, για να τον κάνουμε ακόμα πιο χορταστικό. Δοκιμάστε μερικά αμύγδαλα, μια μπανάνα ή μούρα, και για επιπλέον νόστιμη γεύση, λίγη σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, ή κανέλα.

*Ένα μπολ στραγγιστό γιαούρτι, που προσφέρει πρωτεΐνη και ασβέστιο, μαζί με μούρα. Προσθέστε λιναρόσπορο για μια ωραία δόση λιπαρών ω-3, που όχι μόνο μας χορταίνουν, αλλά έχουν και υπέροχα οφέλη για την υγεία μας.

*Για μια πιο γρήγορη επιλογή, αν πραγματικά σας πιέζει ο χρόνος, ένα πρωινό που θα προσφέρει στο παιδί σας όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά, μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί ολικής, φιστικοβούτυρο και μια κομμένη μπανάνα.

*Άλλη μια γρήγορη λύση, που μπορείτε να ετοιμάσετε και από το προηγούμενη βράδυ: βραστά αυγά. Τα αυγά περιέχουν πολύ υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, είναι πάρα πολύ χορταστικά και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Συνδυάστε τα με ένα φρούτο, όπως ένα μήλο, για φυτικές ίνες και είστε έτοιμοι!

*Μια ομελέτα με λαχανικά δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να φτιαχτεί, και είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα πολύ σημαντικά (αλλά, δυστυχώς, όχι και τόσο αγαπητά από τα παιδιά) λαχανικά. Προσθέστε λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά, και δείξτε στο παιδί σας ότι το πρωινό δεν χρειάζεται να είναι πάντα γλυκό… Πόσο μάλλον, ότι η ποικιλία στην διατροφή είναι ίσως το μεγαλύτερο μυστικό μιας ισορροπημένης ζωής, γεμάτη ενέργεια και ευεξία!

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου