Σήμερα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο

Σήμερα η ομιλία  του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο

Σήμερα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 669 ΦΟΡΕΣ

Θα έχει επίσης συνάντηση με νέους εργαζόμενους

Ιδιαίτερα μαζική, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται ότι θα είναι η συμμετοχή των Ροδιτών σήμερα, στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ομιλία με θέμα τις εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι στο Νεστορίδειο Μέλαθρο και αναμένεται ότι η συμμετοχή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.
Άλλωστε η δημοσκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, είναι ιδιαίτερα εμφανής και στο νησί μας και θεωρείται δεδομένο ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας θα παρακολουθήσουν την ομιλία.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με νέους εργαζόμενους στο Cafe Ronda, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει στεφάνι στο Βωμό της Πατρίδας (ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραμείνει αύριο στον εορτασμό της Ενσωμάτωσης, διότι πρόκειται να μεταβεί στις ΗΠΑ).
Προβλέπεται επίσης να επισκεφθεί το κέντρο της πόλης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα το πρόγραμμα επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
10:00 Άφιξη στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.
10:30 Άφιξη στην Πλατεία Δημαρχείου στη Ρόδο.
11:00 Συνάντηση στο Café Ronda με νέους – εργαζόμενους.
12:00 Κατάθεση στεφάνου στο Βωμό της Πατρίδας
12:15 Επίσκεψη στο κέντρο της Πόλης.
13:30 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
14:00 Εκδήλωση στην αίθουσα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Νεστορίδειου Μελάθρου
18:30 Αναχώρηση

Πρόταση για το δημογραφικό
Την ολοκληρωμένη πρόταση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το δημογραφικό «ζήτημα υπαρξιακό, καθώς η Ελλάδα αιμορραγεί χάνοντας τους ανθρώπους της» και πρόσθεσε: «Θα ήταν ευκαιρία πολιτικής συνεννόησης κατά του τοξικού κλίματος, καταλήγοντας σε κάποιες πολιτικές που χρειάζονται βάθος χρόνου. Θα ήταν ευχής έργο να διαμορφώσουμε κλίμα εθνικής συναίνεσης. Κάποιοι όμως δεν θέλουν».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του παραθέτοντας στοιχεία από την έρευνα της Βουλής που περιγράφουν το πρόβλημα: «Από το 2011 -και για πρώτη φορά μεταπολεμικά- ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται: Από τα 11,1 εκατομμύρια, τότε, βρεθήκαμε πέρυσι στα 10,7 εκατομμύρια. Και αν οι ρυθμοί αυτοί συνεχιστούν, οι Έλληνες θα περιοριστούμε στα 8,9 εκατομμύρια μέχρι το 2050 και στα 7,3 εκατομμύρια μέχρι το 2080. Με άλλα λόγια, λιγοστεύουμε, με δραματικούς ρυθμούς […]

Σήμερα, έχουμε, δυστυχώς, έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας σε όλη την ΕΕ -μόνον 1,38 παιδιά ανά ζευγάρι, έναντι 1,60 στην Ευρώπη των 28. Ενώ η φυγή 400.000 νέων -στις πιο δυναμικές ηλικίες και με παραγωγικές δυνατότητες- επιτείνει το πρόβλημα […] Έτσι, ο πληθυσμός μας γερνάει: Το 1951 η μέση ηλικία στην Ελλάδα των 7,6 εκατομμυρίων ήταν στα 30 έτη. Ενώ σήμερα έχει εκτοξευτεί στα 43 έτη. Και παρόλο που σήμερα, οι άνω των 65 συμπολίτες μας είναι το 21% του πληθυσμού, το 2050 αυτή η κατηγορία θα φτάσει το 33%».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στις συνέπειες της εξέλιξης αυτής, αν δεν ληφθούν μέτρα αντιστροφής: «Αυτή η διπλή βόμβα -λιγότεροι και πιο ηλικιωμένοι Έλληνες- απειλεί το αύριο, όμως, αμφισβητεί και το σήμερα. Όχι μόνο γιατί επηρεάζει τη γεωπολιτική στρατηγική της χώρας. Αλλά και γιατί ήδη έχουμε μικρότερο αριθμό εργαζομένων που παράγουν όλο και λιγότερο, συρρικνώνοντας την οικονομία. Έτσι, όμως, χάνονται τα κεφάλαια στήριξης των συντάξεων. Και κλυδωνίζεται το σύστημα υγείας και πρόνοιας. Κάτι που, με τη σειρά του, θα διαλύσει και τη συνοχή ολόκληρης της κοινωνίας μας. Με απλά λόγια, υπονομεύεται το μέλλον του έθνους και της χώρας.

Γιατί, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, δεν υποστηρίζεται ούτε η κυριαρχία ούτε και η ανάπτυξη ενός κράτους. Και χωρίς ανάπτυξη -δηλαδή, δουλειές, έσοδα και εισφορές- δεν υπάρχουν ούτε μισθοί και συντάξεις ούτε Υγεία και Πρόνοια. Αλλά και ούτε εθνική ασφάλεια. Να γιατί όταν μιλάμε για το Δημογραφικό, μιλάμε για ένα εθνικό υπαρξιακό διακύβευμα».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το σχέδιο του, που κινείται σε τέσσερις κατευθύνσεις: Μείωση του βάρους για την απόκτηση παιδιού. Στήριξη των εργαζόμενων γονέων-κυρίως των γυναικών- και των μεγάλων οικογενειών. Επιστροφή των νέων που έφυγαν. Και διαγενεακή αλληλεγγύη μέσω ενός σύγχρονου Ασφαλιστικού.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»