Aπολογήθηκε 20χρονος Αλβανός για διαρρήξεις στα χωριά

Aπολογήθηκε 20χρονος Αλβανός για διαρρήξεις στα χωριά

Aπολογήθηκε 20χρονος Αλβανός για διαρρήξεις στα χωριά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 900 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες, 20χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, μαζί με άλλα πέντε άτομα, για διαρρήξεις σε επιχειρήσεις, περίπτερα αλλά και ξενοδοχεία τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά της Ρόδου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και καθώς η «δράση» των συνολικά έξι εμπλεκομένων φέρονταν να είχε λάβει χώρα το προηγούμενο πεντάμηνο, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, κλήθηκαν διαδοχικά να απολογηθούν στην ανακρίτρια. Στο πλαίσιο αυτό χθες το μεσημέρι, ο 20χρονος αλλοδαπός συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας όπου και δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του οι οποίες όπως είπε έγιναν διότι παρασύρθηκε.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως στις 6 Μαρτίου για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους που επίσης κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση και οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Ειδικότερα, στην υπόθεση εκτός από τον 20χρονο Αλβανό που απολογήθηκε χθες, κατηγορούνται δύο 17χρονοι ημεδαποί, ένας 23χρονος έλληνας Αλβανικής καταγωγής, ένας 16χρονος ημεδαπός και ένας 18χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος ήταν ανήλικος κατά το χρόνο τέλεσης των αδικημάτων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι έξι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν το τελευταίο πεντάμηνο πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, οκτώ διαρρήξεις επιχειρήσεων εστίασης, υπαίθριων μπαρ ξενοδοχείου και περίπτερων στις περιοχές Λάρδος, Κιοτάρι, Φαληράκι, Ιαλυσός και στην πόλη της Ρόδου.

Οι δράστες αφού παραβίαζαν τις επιχειρήσεις αφαιρούσαν χρήματα, τρόφιμα, αλκοολούχα ποτά και ηλεκτρονικές συσκευές (όπως φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή) η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο