Δράσεις και ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού για την περαιτέρω προβολή της Ρόδου στη Σερβία

Δράσεις και ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού για την περαιτέρω προβολή της Ρόδου στη Σερβία

Δράσεις και ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού για την περαιτέρω προβολή της Ρόδου στη Σερβία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου, αναφέρει τα εξής:

Με μία σειρά δράσεων και ενεργειών ο Δήμος Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου, επιχειρεί την περαιτέρω προβολή και προώθηση του νησιού στην τουριστική αγορά της Σερβίας.

Με τη συμμετοχή του Δήμου Ρόδου σε σημαντικές εκδηλώσεις τουρισμού που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες στο Βελιγράδι, σκοπεύει να παρουσιάσει και να προβάλλει διεξοδικά τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου, τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών, τα μνημεία της, τα αξιοθέατα, τη γαστρονομία και όλα αυτά που αποτελούν πόλο έλξης για τους Σέρβους επισκέπτες του νησιού.

Για τον σκοπό αυτό στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου είχαν σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους του τουρισμού της Σερβίας στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «IFT Beligrade 2019», που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το διάστημα από 21-24 Φεβρουαρίου 2019, καθώς και b2b συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες όπου παρουσιάστηκε ο προορισμός και τους δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τη Ρόδο.

Σύμφωνα δε με επίσημα στοιχεία τα τουριστικά πακέτα «ultra first minute» έχουν ήδη προπωληθεί για το 2019.

Είναι γεγονός ότι οι Σέρβοι αγαπούν πολύ τη Ρόδο και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί, όχι μόνον για τα αξιοθέατα και τις θάλασσες της περιοχής μας αλλά και για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Τους αρέσει ιδιαίτερα η Μεσαιωνική Πόλη και γενικότερα η πόλη της Ρόδου αλλά και το Φαληράκι στο οποίο συνήθως διαμένουν. Όταν επισκέπτονται δε έναν προορισμό, πηγαίνουν κυρίως σε ταβέρνες και παραλίες.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης το 2019 αναμένεται σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία προς την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 οι αφίξεις των Σέρβων τουριστών στη χώρα μας ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Βάσει δε των επίσημων στοιχείων του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου 11.000 Σέρβοι επισκέφθηκαν το νησί το 2018, στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2017.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και σερβικών εταιρειών θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου 2019, η εκδήλωση “4th Greek Weekend in

Belgrade” υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με διοργανωτές τον Δήμο Βελιγραδίου, τη Beokom, τον Τουριστικό Οργανισμό του Βελιγραδίου, τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Σερβίας, την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων της Σερβίας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που παρουσιάζει τον ελληνικό πολιτισμό, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, τη μουσική και τη γαστρονομία στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενισχύοντας παράλληλα τις παραδοσιακά καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία.

Σχεδιάζεται επίσης ένα Promotion ceremony στην ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι, το οποίο θα προβληθεί τον Οκτώβριο του 2019 ή τον Απρίλιο του 2020.

Τέλος, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου συναντήθηκαν με τον δημοσιογράφο του καναλιού RTV της Σερβίας κ. Kamenko Milenkovic και υπευθύνου της εκπομπής “The Serial Center of the World”, ο οποίος πρόκειται να έλθει με μία ομάδα δημοσιογράφων στη Ρόδο, σε ένα press trip την προσεχή τουριστική περίοδο.

Ιδιαιτέρως αισθητή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2019» ήταν η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, η οποία συμμετείχε στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. με τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Δέσποινα Αντωναράκη να ενημερώνουν τους επισκέπτες για το νησί και να διανέμουν έντυπο υλικό, φυλλάδια και βιβλία της Ρόδου.

Η επισκεψιμότητα του stand της Ρόδου ήταν μεγάλη, το επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ στη Σερβία κα Σοφία Λαζαρίδου.


Τον χώρο της Ρόδου στην έκθεση, επισκέφθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων και των ξενοδοχείων της χώρας, Σέρβοι δημοσιογράφοι από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα αλλά και δεκάδες επισκέπτες.

Χόρεψε ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροβάλτας "Ο Ελλήσποντος" που έχει πολλές φορές επισκεφθεί τη Ρόδο συνεργαζόμενος με δικούς μας πολιτιστικούς συλλόγους σε διάφορες εκδηλώσεις.

Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. - Pane Di Capo» καθώς και βότανα και σαπούνια της επιχείρησης «Natura Rodos» των κυρίων Σταύρου και Γεώργιου Κάλλα.


Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες